Design av nettside 

Ønsker du å designe en nettside? Om du ønsker å designe en enkel nettside eller om det er en nettbutikk du ønsker å starte, skal vi gi deg neon tips om hvordan man kan gjøre det. 

Hva er det første man må gjøre? 

Det første du må gjøre er å finne navn til nettsiden/nettbutikken du ønsker å opprette. Om det er en nettbutikk du ønsker å åpne så må du også starte et firma, enten som et AS eller som selvstendig næringsdrivende. Et AS vil i de fleste tilfeller være den beste bedriftsformen. 

For å finne ut av om navnet du ønsker på nettsiden/nettbutikken er tilgjengelig, kan man gå inn på navnesok.no for å se om domenenavn og firmanavn er ledig. Om det er ledig, gjenstår det å finne en domenetilbyder hvor du kan kjøpe domenet du ønsker.  

Det finnes mange domenetilbydere å velge mellom, men det er en fordel å gå for dem som har norsk kundeservice tilgjengelig. Da vil man kunne få hjelp på eget språk om man skulle trenge det. En annen fordel er å velge et .no-domene. Dette gjør at nettsiden/nettbutikken virker tryggere å gå inn på for dine leser/kunder. 

Et .no-domene er nok litt dyrere enn for eksempel .net, men det er bare snakk om noen hundrelapper i året for et domene. Man kan også få e-postadresser knyttet til domenet når man kjøper domene. Dette koster litt ekstra, men er absolutt en fordel å ha. 

Mange domenetilbydere tilbyr også et fullverdig produkt hvor det også er mulig å lage sin egen nettside/nettbutikk. Å kjøpe domene hos en slik tilbyder kan koste litt ekstra, men det pleier ikke å være så dyrt.  

Ved et slikt produkt vil du få mulighet til å lage en nettside/nettbutikk ved hjelp av WordPress som oftest. WordPress er en enkel måte å lage en nettside/nettbutikk på ved at man slipper å kode alt på nettsiden. Slike løsninger er det som som oftest blir brukt når man skal opprette en nettside/nettbutikk.  

Større bedrifter og konsern bruker som oftest koding for å få det uttrykket de ønsker. Da har de mer kontroll selv over hvordan ting skal se ut, men de må også vedlikeholde nettsidene selv om det skulle oppstå utfordringer. 

Hvilke alternativer finnes det til å lage egen nettside? 

Vi ha allerede snakket om WordPress og at noen domenetilbydere tilbyr integrerte løsninger. I tillegg til dette finnes det andre gratisløsninger på nett hvor man kan starte nettbutikk eller nettsider.  

Disse tilbyderne har som oftest få oppsett på hvordan nettsiden/nettbutikken kan se ut, og man har som oftest ikke mulighet til å legge til integrasjoner. En integrasjon kan for eksempel være at nettbutikken er koblet opp mot regnskapssystemet ditt slik at alt blir automatisk bokført. 

Man finner også egne tilbydere hvor man kan lage nettsider/nettbutikker. Her har man flere maler man kan velge mellom for å få det uttrykket man vil på nettsiden/nettbutikken. De er som oftest enkel å arbeide med og man har integrasjoner man enkelt kan koble opp mot. 

Det finnes integrasjoner for det meste du skulle trenge. Man kan få integrasjoner mot betalingsløsninger, regnskapsprogram, e-poster, fraktalternativer også videre.  

En annen løsning er å få en webdesigner til å ta seg av arbeidet for deg. Ofte er det svært tidkrevende å starte en nettside/nettbutikk, og da er det greit at andre kan gjøre denne jobben for deg. 

Det finnes mange tilbydere av webdesign og i alle prisklasser. Noen jobber med store bedrifter og konsern, og da er ofte prisen deretter. Men man har også webdesignere som ikke er så dyre og som hjelper små bedrifter med å lage nettsider og nettbutikker. 

Kontakt oss 

Vi i Din webdesigner hjelper både små og store bedrifter med å lage nettsider og nettbutikker. Vi har lang erfaring innenfor dette feltet og holder oss oppdaterte på trender i markedet. Ønsker dere hjelp fra profesjonelle, står vi klar til å hjelpe. 

Ta gjerne kontakt med oss for et uforpliktende tilbud. Vi ser fram til å høre fra deg.