Design av nettside 

Hvordan en nettside er designet er helt avgjørende for hvorvidt målgruppen blir værende på siden eller ikke. Velutformet design er viktig at besøkende får en engasjerende og brukervennlig opplevelse av nettsiden. Med enkle grep kan du oppnå nettopp dette.  

Her deler vi noen nyttige tips som er verdt å ha i bakhodet. 

Hvordan bygge en god nettside? 

Et godt designet nettsted tar hensyn til både visuelle og funksjonelle aspekter. Er begge disse elementene på plass, kan bedriften din levere en optimal brukeropplevelse. Skorter derimot siden på funksjonelt eller visuelt plan, kan du fort miste besøkende til konkurrenter.  

Vi ser her nærmere på noen konkrete tiltak du bør vektlegge.  

Brukervennlighet 

Et viktig mål med nettsidedesign er å gjøre det enkelt for brukerne å navigere og finne det de leter etter. Et intuitivt navigasjonsmønster, tydelig organisering av innhold og lettfattelige kategorier kan bidra til å forbedre brukervennligheten.   

Det er også viktig å sikre at nødvendig informasjon er lett tilgjengelig og at brukerne enkelt kan utføre handlinger. De bør for eksempel kunne kontakte deg eller kjøpe produkter uten problemer.  

Responsivt design av nettside 

I en tid der bruk av mobile enheter er utbredt, er responsivt design avgjørende. Kort fortalt betyr det at nettsiden må tilpasses ulike skjermstørrelser og enheter. Formålet er å sikre en optimal brukeropplevelse på tvers av plattformer.   

Responsivt design bidrar til at innholdet vises riktig og at nettstedet er enkelt å bruke uansett enhet. Husk at brukeren kan anvende alt fra mobiltelefon og nettbrett til datamaskin.  

Visuell appell 

Visuelt tiltalende design av nettside er viktig for å tiltrekke seg målgruppens oppmerksomhet og skape et positivt førsteinntrykk. Elementer som farger, typografi, bilder og grafikk bør være nøye utvalgt.  

Dette må også være harmonisk satt sammen for å skape en sammenhengende og profesjonell visuell identitet. Det er også viktig å vurdere nettsidens målgruppe og tilpasse designet for å appellere til deres estetiske preferanser og behov.  

Konsistens 

Konsistens i designelementer og layout er viktig for å skape en enhetlig opplevelse på tvers av nettsiden. Elementer som navigasjonsmeny, overskrifter, foto og fargebruk bør være konsistente og gjentas på ulike sider. Dette sikrer en mer sammenhengende opplevelse.   

Konsistens bidrar også til å forbedre brukervennligheten, og hjelper brukerne med å orientere seg på nettstedet.  

Lastetid 

Ved design av nettside bør du også ta hensyn til lastetid og ytelse. Rask lasting av sider er viktig for å unngå at brukerne blir utålmodige og forlater nettstedet.   

Her er både optimalisering av bilder, bruk av effektive kodingsteknikker og valg av riktig webhotell relevant. Alt dette kan bidra til å forbedre lastetiden og ytelsen til nettstedet.  

Tilgjengelighet og optimalisering 

Når du jobber med design av en nettside bør du også ta hensyn til tilgjengelighetsstandarder. Her er formålet å sikre at nettstedet er tilgjengelig for alle brukere. Dette inkluderer personer med nedsatt syn, motoriske utfordringer eller andre funksjonshemninger. 

Man kan blant annet oppnå ønsket tilgjengelighetsstandard gjennom bruk av alternative tekstbeskrivelser for bilder. Vi kan også nevne riktig kontrastforhold mellom tekst og bakgrunn, samt muligheten for å navigere på nettstedet uten bruk av mus.   

Det burde dessuten være fokus på å hele tiden utvikle nettsiden og oppdatere den jevnlig. For å gjøre dette må du samle inn data om nettsiden og trafikken dit. Ut ifra dette kan du se hva som fungerer og ikke.  

Fokus på innhold 

Selv om design av nettside er viktig, er det selve innholdet som er nettstedets hjørnestein. Designet bør være utformet for å fremheve og presentere innholdet på en engasjerende og leservennlig måte.   

Tekst bør være godt organisert, leselig og relevant. Bruk av hvit plass og visuelle elementer kan bidra til å forbedre lesbarheten, og rette oppmerksomheten mot innholdet. 

Trenger du hjelp med design av nettside? 

Godt design av nettsider forutsetter en kombinasjon av kreativitet, brukervennlighet og teknisk kompetanse. Ønsker du å skape gode nettsider som tiltrekker seg brukere, gir en god opplevelse og oppfyller sine mål?  

Ved å ta hensyn til de nevnte faktorene og jobbe med dyktige designere og utviklere, kan du oppnå dette. Din Webdesigner bistår deg hele veien, og har ekspertise på nettopp design av nettside.  

Motta hjelp i dag!