Gode tips til deg som vil starte nettbutikk

Mange går rundt med en gründer i magen, og da kan en nettbutikk ofte være et godt utgangspunkt. De krever liten oppstartskapital og du kan raskt lansere produktet ditt.

Imidlertid er konkurransen om kundene beinhard, så her gjelder det å vite hva man holder på med. Med dette som utgangspunkt har vi samlet noen gode tips til de som vil starte sin egen nettbutikk.

Klar for å ta fatt på drømmen? Da har vi noen gode tips til deg!

En nettbutikk med video og avansert koding

Ikke ta ut den første gevinsten

Når nettbutikken din går med overskudd for første gang, så kan det være fristende å ta ut gevinsten. Dette er gjerne en feil mange nybegynnere begår. For selv om du har oppnådd et overskudd, betyr det ikke at bedriften din er ferdig utviklet. 

Du bør derfor forsøke å reinvestere overskuddet i bedriften din slik at du kan bygge en enda sterkere bedrift. Dette kan være i form av mer reklame, bedre merkevarebygging eller en utvikling av selve nettbutikken din. Husk at det å drive nettbutikk gjerne handler om å holde seg foran trendkurven. 

Webdesign

Punktlighet er nøkkelen til suksess

En nettbutikk er så utrolig mye mer enn bare produktene du selger. Gode nettbutikker har tilstedeværelse i sosiale medier, tilbyr konstruktivt innhold som inspirasjon til sine kunder, og ikke minst promoterer produktene sine.

Her handler det om å ha punktlighet i det man legger ut. Sørg derfor for å ha en god innholdsplan som viser når innlegg skal publiseres på bloggen, hvor ofte dere skal publisere noe på sosiale medier og lignende. Dette vil sørge for en god rutine der både kunder og ansatte får mer utbytte av timeplanen din. 

Informativ nettside

Styrke merkevaren din gjennom influensere

Influensere har blitt en effektiv måte å promotere ulike produkter på. Derfor vil det være nyttig å bygge sterke forhold til influensere så tidlig som mulig. Forsøk å finne personligheter som matcher merkevaren din, og som vil ha nytte av produktene du selger. 

Her vil det være utrolig viktig å finne de riktige influensere, og ikke alltid gå for de største. Du kan få utrolig mye mer eksponering mot potensielle kunder gjennom en liten, men effektiv influenser – enn det du får ved å kjøpe dyre plasseringer hos større brukere. 

Nettside og nettbutikk gjennom WordPress

Legg tanke i nettsiden din

Nettsiden din vil være det viktigste førsteinntrykket for potensielle kunder. Du bør derfor etterstrebe å skape en god nettside med et enkelt og behagelig design. Sørg for at nettsiden er enkel å navigere seg rundt, tilbyr alt av relevant informasjon og ikke minst en god brukeropplevelse. 

Dersom det er fare for at kunder blir distrahert eller frustrert underveis i kjøpsopplevelsen kan dette øke faren for at de ikke gjennomfører den. Pass derfor på at de kommer seg fra A til B så fort og smertefritt som mulig. Her vil det være lurt å la venner og kjente teste nettsiden før du lanserer den, så de kan gi konstruktiv tilbakemelding på eventuelle feil.