Hjelp til å lage hjemmeside 

Mange ønsker å lage en hjemmeside av forskjellige grunner. Kanskje er det en familieside hvor minner fra store begivenheter skal legges ut, eller det kan være en blogg hvor venner og familier kan følge med på reisen din.  

Uansett hva det er så skal vi fortelle hvordan man kan lage en hjemmeside og hvordan man kan få hjelp om det er nødvendig.  

Hva skal man starte med for å lage en hjemmeside? 

Du må finne ut hva du skal bruke hjemmesiden til og til hvilket formål den er til. Er det for eksempel til en enkel blogg så kan man lage en gratis nettside som er veldig enkel. 

Slike gratis nettsider har begrenset med lagringsplass, så om man ønsker å legge ut bilder og videoklipp så er det gjerne ikke plass til at det.  

Et annet alternativ er å kjøpe seg et domene. Da kan man velge navnet på sin egen nettside. Skal det være en familieside så kan man for eksempel kalle den for familien.navnesen.no. Dette gir et personlig preg og kanskje noe som hele familien kan være med å betale for. 

Slike domener koster noen hundrelapper i året og man kan få egne e-postadresser med domenenavnet. Skal man skaffe sitt eget domene og lage en hjemmeside, da må man passe på at domenetilbyderen også tilbyr muligheten for å lage hjemmeside.  

Hvordan lager man en nettside gjennom en domenetilbyder? 

Domenetilbyderne tilbyr enten en eller flere måter å lage hjemmesider på. Den mest vanlige er å lage hjemmeside på en WordPress-plattform. Denne måten å lage en hjemmeside på er forholdsvis ganske enkel. 

Man vil da kunne velge blant mange forskjellige maler for hvordan hjemmesiden skal se ut. Man kan endre på farger og på layouten slik at den ser ut akkurat som du ønsker. 

Man kan enkelt legge inn knapper, bilder og tekst hvor man ønsker på siden slik at man får det uttrykket man vil ha. 

Kan en webdesigner hjelpe meg? 

Om man synes det er for vanskelig å lage hjemmesiden selv eller at det tar for lang tid, da kan man få hjelp til å fullføre den. En webdesigner kan hjelpe deg med å fullføre hjemmesiden for deg eller lage alt for deg. 

Du kan også samarbeide med webdesigneren slik at du får det uttrykket du ønsker på hjemmesiden. Jo mer webdesigneren vet om hvordan du vil ha det, jo bedre vil resultatet bli.  

Underveis når webdesigneren har holdt på med å designe hjemmesiden så har du mulighet til å se hvordan det ser ut så langt. Du kan da gjøre endringer om det er noe som du vil ha vekk eller om det er noe du vil legge til. 

Kontakt oss 

Trenger du hjelp med å lage hjemmesiden din kan vi i Din Webdesigner hjelpe deg med dette. Vi har lang erfaring med å lage hjemmesider og nettbutikker. 

Ta gjerne kontakt med oss via e-post eller telefon for et uforpliktende tilbud. Vi ser fram til å høre fra deg.