Hva koster det å lage en hjemmeside? 

Hva det koster å lage en hjemmesider kommer an på hvilket alternativ du ønsker å velge. Du kan enten gjøre det selv, eller du kan få andre til å gjøre det for deg. I denne artikkelen skal vi skrive litt om de forskjellige alternativene. 

 Lage hjemmeside selv 

Om du ønsker å lage hjemmesiden din selv finnes det også alternativer selv om du ikke har erfaring med det fra tidligere. Du trenger ikke å tenke på koding og slikt da det finnes enklere alternativer å velge mellom. 

Det mest vanlige å bruke når man skal lage en nettside er det såkalte dra-og-slipp funksjonene. Dette er en enkel metode på hvordan man kan lage en flott og funksjonell hjemmeside eller nettbutikk. 

Skaff deg et domene 

Før du setter i gang med å lage en hjemmeside må du skaffe deg et domene. Da kan du velge mellom å kjøpe eller leie domenet. Å kjøpe et domene kan være ganske dyrt, så et godt alternativ er å leie domene. Å leie et domene koster ikke så mye, alt fra et par hundrelapper i året og oppover. 

 For å skaffe deg et domene må du finne en domenetilbyder. Her kan man skrive inn navnet man ønsker på hjemmesiden sin for å se hvilke domener som er ledig. Skal man lage en hjemmeside for en bedrift vil det være best å velge et .no-domene, noe som gjør at nettsiden virker seriøs og sikker. 

 Det er også mange andre domener å velge mellom, for eksempel .net eller .biz. Slike domener er rimeligere enn .no, så det kan være et godt alternativ om man bara ønsker å lage en hjemmeside for privat bruk.  

 Det finnes et hav av domenetilbydere der ute, så det er lurt å velge en som tilbyr det du ønsker. Mange domenetilbydere tilbyr også at man kan lage hjemmeside gjennom deres eget opplegg. Dette kan være en rimeligere løsning enn å finne en plattformleverandør. 

 Finn derfor en domenetilbyder meg god pris på det produktet du ønsker å kjøpe, og sørg også for at de tilbyr norsk kundeservice i tilfelle det skulle oppstå noe uforutsett som du tenger hjelp med.  

Design av hjemmeside 

Om du går for alternativene nevnt ovenfor kan du enkelt lage en hjemmeside selv. Da kan man lage en hjemmeside ved bruk av dra-og-slipp funksjonen som de fleste nå tilbyr. Dette er en enkel måte å lage hjemmeside på, og de fleste vil kunne klare det på egen hånd.  

Med dra-og slipp funksjonen vil du enkelt kunne lage den hjemmesiden du ønsker. Du vil ha flere maler å velge mellom som bestemmer designet på hjemmesiden din, og du kan plassere menyer, tekst, bilder og andre ting der du ønsker.  

Du kan også endre fargene på de ferdige malene slik at du kan få det uttrykket som du ønsker at hjemmesiden din skal ha. Husk at å lage en egen hjemmeside kan være svært tidkrevende. Da må du enten ha god tålmodighet, eller du kan få noen til å gjøre jobben for deg. 

Webdesigner 

En webdesigner kan gjøre jobben for deg om det blir for vanskelig eller tar for lang tid. Pris for bruk av webdesigner kan variere mye. Det kommer an på hva som må gjøres og hvor mye som skal gjøres. Har du allerede gjort noe selv så er det et stort pluss prismessig. 

Kontakt oss 

Vi i Din Webdesigner hjelper deg gjerne med hjemmesiden din. Vi har lang erfaring med webdesign og kan sørge for et ferdig produkt som du vil bli fornøyd med. 

Kontakt oss gjerne på e-post eller telefon om du ønsker et uforpliktende tilbud. Vi ser fram til å høre fra deg.