Hva koster det å lage en nettbutikk? 

Vurderer du å starte en nettbutikk? Vi skal fortelle om hvilke muligheter man har og hva dette eventuelt vil koste deg. Det er også en del ting man må tenke igjennom når man starter en nettbutikk. 

Hva koster det å lage en nettbutikk? 

Prisen på å lage en nettbutikk kan variere stort. Mye avhenger av du ønsker å lage den selv eller om du skal få noen til å gjøre det for deg. For mange er det fristende å lage nettbutikken selv, men om man har mange produkter man ønsker å tilby så kan dette være en svært tidkrevende prosess. 

Ofte vil man da ty til webdesignere som kan gjøre jobben for deg. Dette kan koste en del penger avhengig av hvem man velger til å utføre jobben. I de dyreste tilfellene er det snakk om flere millioner, men man har også noen som kan gjøre det for noen tusenlapper. 

Priser varierer stort, og vi ser ingen grunn til å bruke millioner av kroner for å starte en nettbutikk. De fleste tilbydere kan gjøre det for et femsifret beløp. Hør med forskjellige webdesignere om hva de skal ha for arbeidet og hva de kan tilby deg før du bestemmer deg.  

Hvordan lager man en nettbutikk? 

Å lage en nettbutikk er som sagt mye arbeid om det er mange produkter man skal ha i nettbutikken. Likevel finnes det løsninger som gjør det litt enklere, men som fortsatt er tidkrevende. Da finnes det tilbydere som har ferdige oppsett for hvordan nettbutikken kan se ut. 

Slike løsninger koster også penger, og i tillegg til det må du også huske å kjøpe domenet du ønsker å ha til din nettbutikk. Et domene er altså navnet på nettsiden din. Går dere med en plan om å starte en bedrift som skal ha nettbutikk, kan det være lurt å gå inn på navnesok.no for å se om bedriftens navn og domene er ledig.  

Først når man har anskaffet seg et domene kan man tenke på å lage en nettbutikk. Det finnes også gratisalternativer hvor man kan lage nettbutikker gratis, men dette er mer for dem som ønsker å gjøre det på hobbybasis og som gjerne ikke har så mange produkter å tilby. 

Skal man lage en ordentlig nettbutikk så må man ha integrasjoner også. Dette er programmer eller apper som integreres med nettbutikken din. For eksempel får man integrasjoner opp mot regnskapsprogram, betalingsløsninger, fraktalternativer og opp mot leverandør og lagerstatus. 

Slike integrasjoner er noe alle nettbutikker har fordi det er helt nødvendig for at en ordentlig nettbutikk skal kunne drives på en bra måte. 

Hvordan lager man en god nettbutikk? 

For å lage en nettbutikk som genererer kunder og gjør at dem kommer tilbake til deg, er det flere ting man må gjøre. Her kommer en liten punktliste over viktige ting å tenke på. 

 • God layout – Det må være enkelt å navigere på nettsiden og å kunne finne informasjonen man er ute etter 
 • Gode betalingsløsninger – Visa, MasterCard og Vipps er populære betalingsløsninger 
 • Fakturabetaling – Tilby fakturabetaling gjennom for eksempel Klarna, Qliro eller Collector. 
 • Flere fraktalternativer – Posten, PostNord, Helt Hjem og Porterbuddy. 
 • Gratis frakt og gratis retur. 
 • God kundeservice – Profesjonell kundeservice som kan nås via flere forskjellige plattformer 
 • Kort leveringstid 
 • Norske produktbeskrivelser 
 • Generell god informasjon 

   Kontakt oss 

   Om du trenger hjelp til å lage en nettbutikk, kan vi hjelpe deg med dette. Din Webdesigner har lang erfaring med webdesign og kan hjelpe deg med å lage den nettbutikken du ønsker. 

   Ta gjerne kontakt med oss for et uforpliktende tilbud. Vi ser fram til å høre fra deg.