Hva koster det å starte en nettbutikk? 

I denne artikkelen skal vi fokusere på hvordan man kan lage en nettbutikk og hvor mye det koster. Kanskje vil prisen på å lage en nettbutikk overraske deg. 

Opprette et firma 

Før man lager seg en nettbutikk er det lurt å opprette et firma. Det er flere organisasjonsformer å velge mellom både med fordeler og ulemper, men det beste man kan gjøre er å starte et AS. Dette koster deg 30.000,-. Det vil si at du må ha 30.000,- til en startkapital som du kan bruke slik du ønsker. 

Om du oppretter et AS så kan du ansette folk som jobber for deg. Du må også betale arbeidsgiveravgift, feriepenger og betale forskuddsskatt. I tillegg må du har forsikring til dine ansatte og du må opprette innskuddspensjon for dine ansatte.  

 Å opprette et AS kan ha flere kostnader enn andre foretak, men som nevnt er det den beste løsningen. Oppretter du et AS vil du ha begrenset personlig ansvar for firmaets forpliktelser. Om organisasjonsformen ikke er et AS så står du personlig ansvarlig, noe som kan gå utover din personlige økonomi. 

 Når du skal opprette er firma er det også lurt å sjekke om navnet du ønsker for bedriften din er ledig og om domene et ledig. Dette kan man sjekke enkelt på navnesok.no før man setter i gang. All informasjon du trenger om å starte eget firma finner du på Altinn sine nettsider. 

Før man lager nettbutikk 

Når du har opprettet et firma og har sjekket at domene du ønsker å ha er ledig, så må man kjøpe eller leie domene hos en domenetilbyder. Dette koster alt fra 100,- og oppover avhengig av hvilken pakke du ønsker å kjøpe.  

 Når man kjøper domene så er det viktig å velge domene med endelsen .no, i hvert fall hvis hovedkundene dine holder til i Norge. Nettbutikken din vil da oppleves mer sikker enn om du hadde gått for billigere alternativer som .net eller .biz. 

 I tillegg til selve domene så kan du få e-postadresser tilknyttet domene, sikkerhetsbevis og masse andre ting. Mange tilbyr også at man kan lage en nettside eller nettbutikk gjennom deres side. Slike løsninger kan være dyre i forhold til løsningene plattformleverandørene kan tilby. Her må man nesten sjekke dem opp mot hverandre for å se hvor man får mest for pengene. 

 En plattformleverandør tilbyr alt-i-ett pakker som kan være en grei løsning. Da får man integrasjoner til regnskapsprogram, betalingsløsninger, fraktselskap og masse annet inkludert i prisen. Her kan man også velge å lage nettbutikken selv eller man kan betale dem for å gjøre jobben for deg. 

 En plattformleverandør tar betalt for tjenestene de tilbyr, noe du også måtte betalt for andre steder om du ikke valgte en pakke hvor man får alt. Avhengig av hvilken pakke du ønsker så starter prisene på rundt 1.000,- i måneden.  

Hvordan lage nettbutikk? 

Å lage en nettbutikk kan være både vanskelig og forholdsvis enkelt. Det kommer an på hva du ser for deg og hva som er mulig å gjøre selv. Skal du for eksempel bruke koding til å lage nettbutikken kan dette ta svært lang tid og man må i tillegg betale for en webutvikler om man ikke kan gjøre det selv. 

 En annen løsning er å benytte seg av en løsning som er veldig populær og som gjør at hvem som helst kan lage en nettbutikk. Da har man massevis av maler man kan velge mellom for hvordan utseende på nettbutikken skal se ut. 

 Ved bruk av denne løsningen så kan enkelt bruke en dra-og-slipp funksjon som gjør at du kan plassere bilder, tekst, menyer og masse annet der du ønsker. Det er en svært enkel metode å lage nettbutikker på, men det er også svært tidkrevende. Du må derfor være tålmodig om du ønsker å gjøre dette helt selv. 

Webdesigner 

En webdesigner kan lage nettbutikken for deg. Da vil de bruke dra-og-slipp funksjonen til å lage nettsiden for deg slik at alt er klart før nettbutikken kan åpnes. Dette er en effektiv måte å lage nettbutikken på da de vet hva som må gjøres.  

Det vil gå raskere å få en webdesigner til å utføre jobben for deg, og de kjenner til trender og slikt slik at nettbutikken vil få et moderne utseende som appellerer til kunden.  

 Om du ønsker å bruke webdesigner til å gjøre jobben for deg så er det et godt alternativ. Prisene kan variere stort, så derfor er det lurt å sondere markedet og ikke velge den første du får pristilbud fra. 

Tips til drift av nettbutikk 

Å drive en nettbutikk er ikke enkelt om du ikke har erfaring fra det tidligere. Dett er mye å sette seg inn i og derfor har vi laget en punktliste på hva som er lurt å gjøre. 

 • Sørg for å selge varer som det er et stort marked for 
 • Produkter av god kvalitet 
 • Moderne design på nettbutikken 
 • Norske produktbeskrivelser 
 • Flere gode betalingsløsninger – tilby gjerne å kunne handle med faktura 
 • Serviceinnstilt kundeservice som kan kontaktes via flere plattformer 
 • Flere fraktalternativer 
 • Gratis frakt og gratis retur 
 • Lettnavigerte nettsider – det må være enkelt å finne informasjon 
 • Rask og enkel innlogging/registrering 
 • Konkurransedyktige priser 
 • Tilbud og kampanjer 
 • Konkurranser 
 • God markedsføring 

   Kontakt oss 

   Vi i Din webdesigner hjelper deg gjerne om du trenger hjelp med din nettbutikk. Vi har lang erfaring med webdesign av nettsider og nettbutikker, og våre webdesignere vil lage et ferdig produkt som du vil være veldig fornøyd med. 

   Ta gjerne kontakt med oss på e-post eller telefon for et uforpliktende tilbud. Vi ser fram til å høre fra deg.