Hva koster et domene? 

Om du skal opprette en nettside eller en nettbutikk er det lurt å ha sitt eget domene. I denne artikkelen skal vi fortelle mer om hvor man kan skaffe seg et domene og hvor mye et domene koster. 

Hva er et domene? 

Et domene er enkelt og greit navnet på nettsiden. Hvilket navn du ønsker på domene kan du selv velge, men man må sjekke om det er ledig først. Om domenet du ønsker å kjøpe ikke er ledig, da kan man velge en variasjon av dette domenenavnet eller man kan velge en annen endelse på nettadressen. 

Med endelse så mener vi .no, .com, .net også videre. Domeneendelser som .no er et landsdomene (eller geografisk-domene) og viser til at dette er en norsk nettside. Slike domener koster gjerne mer enn domeneendelser som .net som ikke er tilknyttet noen land. 

Ved valg av domene er det lurt å tenke over hvem som skal bruke denne nettsiden. Om det er folk i Norge nettsiden skal være rettet mot, da er det lurt å velge et .no-domene. Om man velger domener som for eksempel .net vil ikke nettsiden framstå som like seriøs siden det ikke er et landsdomene og det er en rimeligere løsning.  

Hva koster et domene? 

Når man ønsker seg et domene så har man to valg: leie eller kjøpe domene. Å kjøpe et domene kan være forholdsvis dyrt, og i noen tilfeller må man ut med flere titusener av kroner. Derfor er det vanlig å kun leie domenet man ønsker, noe som er mye billigere i forhold til å kjøpe domene.  

Når man enten skal kjøpe eller leie domene så er det lurt å sjekke flere forskjellige domenetilbydere før man bestemmer hvor man vil kjøpe eller leie domene. Prisene varierer nemlig stort mellom domenetilbyderne. Men husk at den billigste domenetilbyderen er gjerne ikke den beste. 

Domenetilbyderne er nemlig også forskjellige. De kan tilby mange forskjellige produkter i tillegg til selve domene. Dette kan for eksempel være e-postadresser knyttet til domenet ditt, eller det kan være oppsett for nettsider og nettbutikker. 

En annen ting som er lurt er å sjekke om domenetilbyderen har norsk kundeservice. Skulle du oppleve problemer med noe eller det er noe du har spørsmål om, da er det en fordel om man kan få hjelp på morsmålet sitt. 

Prisforskjellene er nemlig store uansett hvilket alternativ man velger. Vil man kjøpe et domene kan dette som sagt koste titusener av kroner, men om du leier et domene vil dette kanskje kun koste deg et par hundrelapper i året. Det er store forskjeller i pris, så husk å sjekk hva domenetilbyderne kan tilby før du bestemmer deg. 

Hvordan lage nettside? 

Om man går for en domenetilbyder hvor man kan lage nettsiden selv, da får man som oftest en ganske grei løsning for hvordan man kan bygge sin egen nettside. Ofte er dette basert på WordPress hvor det meste er laget ferdig for deg på forhånd.  

Med denne løsningen har man ofte flere maler å velge mellom slik at man kan velge det designet som passer best for din nettside. Noen maler koster også penger da de er mer «eksklusive» 

Når man har valgt den malen man ønsker å benytte seg av så kan man også endre fargene på designet for å gi det rette utrykket som man ønsker. Når man skal legge til bilder og tekst og eventuelt produkter, da kan man «dra og lime inn» på nettsiden og plassere dem der man vil. 

Å lage slike nettsider skal være ganske enkelt, men det kan være vanskelig i begynnelsen å finne det uttrykket man ønsker. Det kan også være svært tidkrevende om det er mye som skal legges ut på nettsiden. 

Mange som ikke har tid eller synes det er for vanskelig å lage sin egen nettside bruker derfor webdesignere til å gjøre denne jobben for dem. Webdesignere kan designe hele nettsiden din og legge inn alt som skal være der slik at nettsiden er klar til å lanseres.  

Å benytte seg av webdesignere kan derfor spare deg for mye tid og frustrasjon. Valg av webdesigner har også noe å si for hvordan det endelige resultatet vil bli og for hvor mye dette vil koste. Har man satt seg ned og forklart webdesigneren hvordan man ønsker at det skal se ut, da kan man også spare tid og penger. 

Kontakt oss 

Vi i Din Webdesigner hjelper deg gjerne med å lage nettsiden for deg. Vi har lang erfaring innen webdesign og vil sørge for et produkt du er meget fornøyd med.  

Ta gjerne kontakt med oss på e-post eller telefon for et uforpliktende tilbud. Vi ser fram til å høre fra deg.