Hvor er det best å kjøpe domene? 

Å skaffe et domene kan være svært viktig i mange tilfeller. Enten du ønsker å opprette en nettside for din bedrift, dele din lidenskap eller starte en nettbutikk. Valget av registrator for ditt domene er helt avgjørende for å sikre en pålitelig og enkel opplevelse.  

I denne artikkelen vil vi utforske hvor det er best å kjøpe domener, både for de som ønsker å lage en nettside eller en nettbutikk. Vi vil også diskutere kostnader, og hvordan du kan sjekke om et domene er ledig. 

Generelle overveielser for valg av domeneregistrar 

Skal du kjøpe deg et domene, er det flere viktige faktorer du må vurdere. Tenk blant annet på omdømmet til registratoren. Velg en registrator med et godt omdømme og en pålitelig historie. Sjekk anmeldelser og vurderinger fra andre kunder.  

Prisen på domenet har også mye å si for mange, og prisen for domener kan variere fra leverandør til leverandør. Sammenlign kostnadene for ditt ønskede domene, inkludert prisen for fornyelser og eventuelle tilleggstjenester.  

Vurder også hvilke TLD-er (toppdomener) registratoren tilbyr. I tillegg til .no, kan du vurdere .com, .org, .net og andre relevante alternativer. Sjekk registratorens grensesnitt og verktøy. For at det skal være enklest mulig for deg, bør registrering, fornyelse og administrasjon av ditt domene være enkelt.  

Kundestøtte er også svært viktig om man har spørsmål til tjenesten man skal kjøpe. Sjekk hvilken type kundestøtte som tilbys, og gjerne at de tilbyr kundestøtte på norsk. Rask og responsiv kundeservice kan være avgjørende når du trenger hjelp. 

Hvor bør du kjøpe domener for nettsider? 

Skal man kjøpe et domene er det flere steder man kan gjøre dette, og noen steder kan være bedre å kjøpe domener for vanlige nettsider enn for nettbutikker. For de som ønsker å lage en nettside, er det flere pålitelige domeneregistrarer tilgjengelige i Norge.   

Noen av de mest kjente domeneregistrarene er blant annet Domeneshop, som er en velkjent og pålitelig domeneregistrar i Norge. De tilbyr en enkel registreringsprosess, konkurransedyktige priser og et bredt spekter av TLD-er.  

Uniweb er også en annen registrator med et godt omdømme. De tilbyr en enkel registreringsprosess og et bredt spekter av TLD-er. Norid er organisasjonen som administrerer .no-domener. Hvis du ønsker et .no-domene, kan du også registrere det direkte hos Norid eller gjennom en registrert registrar. 

Hvor bør du kjøpe domener for nettbutikker? 

Ønsker du å starte en nettbutikk så kan du også kjøpe domener via de domeneregistrarene vi allerede har nevnt, men for å slippe å forholde deg til mange forskjellige tilbydere kan du kjøpe «full pakke» via enkelte plattformer. Da er det viktig å velge en pålitelig registrator som tilbyr spesialiserte tjenester for e-handel.  

Vi nevnte Domeneshop og Uniweb i forrige avsnitt. Disse registratorene kan også brukes for nettbutikker, og de gir deg fleksibilitet til å velge ditt foretrukne e-handelssystem. 

Noen av registratorene som egner seg for nettbutikker inkluderer blant annet Shopify. Shopify er en av de mest populære plattformene for e-handel og tilbyr integrerte domeneregistreringstjenester, altså «full pakke».  

Et raskt Google-søk viser også at Wix er en annen kjent plattform som gir deg muligheten til å opprette en nettbutikk og tilbyr domeneregistrering som en del av tjenesten. 

Hva koster et domene? 

Kostnaden for domener kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert domenetype (TLD), lengden på registreringsperioden og valg av registrar. For .no-domener kan prisen variere fra noen hundrelapper til rundt tusen kroner per år, avhengig av registrar og eventuelle tilleggstjenester.   

Det er viktig å merke seg at prisen for andre TLD-er som .com og .org kan være forskjellige, så det lønner seg å sammenligne prisene før du tar en beslutning. 

Sjekk om et domene er ledig 

Før du bestemmer deg for et domene, er det viktig å sjekke om det allerede er registrert. Du kan enkelt sjekke tilgjengeligheten til et domene ved å besøke nettsiden til en registrar som tilbyr søkeverktøy.   

I tillegg til registrarers nettsider kan du også sjekke tilgjengeligheten til .no-domener på Norid.no. Norid kan enkelt henvise deg til registrarer som tilbyr domener for bedrifter eller privatpersoner.  

Kort oppsummert 

Å kjøpe et domene er et viktig skritt mot å etablere seg på nett, enten du ønsker å lage en nettside eller en nettbutikk. Valget av hvor du bør kjøpe ditt domene avhenger av dine spesifikke behov, budsjett og preferanser.  

Vurder omdømme, pris, tilgjengelige TLD-er og brukervennlighet når du velger en registrar. Et lite tips er at et .no-domene er å foretrekke om man kun skal nå ut til norske kunder. Skal du ut på det internasjonale markedet, er .com å foretrekke.  

Kontakt oss 

Vi er stolte av å kunne tilby skreddersydde webdesign-tjenester som kan hjelpe din bedrift med å skille seg ut på nettet. Vårt dedikerte team av erfarne webdesignere jobber tett med deg for å skape en unik og engasjerende nettside som passer perfekt til dine behov.