Hvor mye koster det å lage en nettside? 

Kostnadene ved å lage en nettside kan variere veldig. Av de faktorene som spiller mest inn, kan vi nevne kompleksiteten i designet, funksjonaliteten og valg av plattform. Behov for tilpasninger og eventuelle tilleggstjenester er også avgjørende.   

Her ser vi nærmere på faktorer som påvirker hvor mye det koster å lage en nettside! 

Utvikling av nettside

Pris for domene 

Kostnaden for et domene (f.eks. www.dinwebdesigner.no) varierer avhengig av domeneleverandør og domeneutvidelse. Prisen vil typisk ligge på noen hundrelapper i året, men det kan også være en del billigere.  

Domenekostnadene utgjør vanligvis bare en liten del av totalkostnaden ved det å lage en nettside.  

Webdesigner vs webutvikler

Webhotell og hosting av nettside 

Du trenger også et webhotell for å kunne lagre nettsidens filer og gjøre siden tilgjengelig på internett. Dette kalles gjerne for hosting. Prisen for webhotell varierer avhengig av leverandør og hvilken hostingplan du velger.   

Vanligvis ligger kostnadene for webhotell på rundt 100–500 kroner per måned, avhengig av behovet for lagringsplass, båndbredde, ytelse og eventuelle ekstratjenester. Hosting som inkluderer e-post, sikkerhetsløsninger som SSL og garanti om oppetid kan koste noe mer. 

Nettside og nettbutikk gjennom WordPress

Design påvirker hvor mye det koster å lage en nettside 

Hvis du har designferdigheter og ønsker å lage designet selv, kan dette redusere kostnadene ved det å lage en nettside betraktelig. Har du ikke nødvendig kompetanse, kan du vurdere å leie en webdesigner eller bruke en nettsidebygger med maler som kan tilpasses.   

Kostnaden for design kan variere veldig. Enkle tilpasninger av maler koster kanskje noen tusenlapper. Skal du ha et skreddersydd design utviklet av webutviklere, kan prisen fort ende på noen titalls tusen.  

Informativ nettside

Utvikling og programmering av nettside 

Hvis nettsiden din krever spesialtilpassede funksjoner eller interaksjoner, kan det være behov for utvikling og programmering. Kostnaden for dette vil igjen avhenge av kompleksiteten og omfanget av arbeidet.  

Utviklerens erfaringsnivå spiller også inn. Timeraten kan variere fra noen hundre til flere tusen kroner per time.  

En rakett som vises på en PC-skjerm, og som skytes opp mot lufta

Tilleggstjenester og funksjoner 

Trenger du ekstra funksjoner eller integrasjoner, som for eksempel betalingsløsninger, booking-systemer eller e-handelsfunksjonalitet? Da kan det påløpe ekstra kostnader. Prisen vil variere avhengig av tjenesteleverandør og kompleksiteten i implementeringen.  

Har du et nettsted på en publikasjonsplattform som WordPress, kan du implementere ekstrafunksjoner nokså billig. Skal du få en programmerer til å kode funksjonene fra bunnen av, øker normalt sett kostnaden.  

Kort fortalt: Jo mer avansert nettsiden er, jo mer vil den sannsynligvis koste deg. 

En nettbutikk med video og avansert koding

Vedlikehold og oppdateringer påvirker hvor mye nettsiden koster 

Foruten å tenke over hvor mye det koster å lage en nettside, bør du tenke over vedlikeholdskostnader. Vedlikehold, oppdateringer og eventuell teknisk support kan nemlig by på ekstra kostnader etter at siden er lansert.   

Du kan velge å administrere nettstedet selv, eller outsource jobben til en tredjepart. Kostnadene vil variere avhengig av omfanget på oppgavene og frekvensen av oppdateringer. Dine spesifikke behov og preferanser kan påvirke totalprisen.   

Det kan være lurt å sammenligne priser og få anslag fra flere leverandører før du tar en endelig beslutning! 

En nettside som blir konfigurert av en webdesigner på datamaskinen

Nettside til bedrift er et investeringsprosjekt 

Det å lage en egen nettside kan være god investering for bedriften din. Nettsiden gjør det enklere for målgruppen å finne og lære mer om selskapets produkter og tjenester. Du kan også bruke nettstedet som en plattform for SEO-arbeid og markedsføring.  

Uansett er det viktig å veie kostnadene opp mot bedriftens målsetninger. Kan en nettside til 30 000 kroner forsvares, eller bør du kanskje se etter billigere alternativer? Hva som passer best for din bedrift, avhenger av både budsjett og ambisjoner. 

Se gjerne nærmere på alternative løsninger, og innhent noen pristilbud. Da er du i en bedre posisjon til å ta en velinformert og god beslutning. 

Webdesign

Motta hjelp til å lage din nettside  

Hvor mye det koster å lage en nettside varierer fra noen få tusenlapper til flere titalls tusen kroner. Mange faktorer spiller inn, inkludert valg av plattform, design, funksjonalitet, hosting og vedlikeholdstjenester.   

Din Webdesigner hjelper deg med å planlegge bedriftens nettside. Sammen finner vi en løsning som er tilpasset ditt budsjett og behov. La oss synliggjøre bedriften din på nett!