Hvor skal jeg kjøpe domene? 

Det er mange tilbydere der ute som selger og leier ut domener. Mange velger gjerne det rimeligste alternativet de finner, men dette er ikke nødvendigvis det beste alternativet. Vi skal forklare litt mer om hvor man burde kjøpe domene og hva man bør tenke på. 

Hva er et domene? 

Et domene er navnet på en nettside. Før man har bestemt seg for hvilket domene man ønsker kan det være en fordel å ha flere alternativer klar i tilfelle domenet ikke skulle være ledig. 

Om du skal starte en bedrift så kan det være lurt å gå inn på navnesok.no for å se om domenet er ledig. Her kan man også se om firmanavnet og patentet er ledig. Denne tjenesten kan selvfølgelig også brukes av privatpersoner for å sjekke om domenet er ledig.  

Om domenet ikke er ledig så får man gjerne opp alternativer til domener man kan kjøpe, eller man kan selv skrive inn de alternativene man selv har tenkt på. Om et domene er ledig må du finne en domenetilbyder hvor du kan kjøpe eller leie domenet. 

Hvor kjøper jeg domene? 

Det er et stort utvalg av domenetilbydere på markedet og prisene varierer mye. Skal du ha en nettside/nettbutikk som er for det norske markedet, da er det lurt å kjøpe landsdomene med endelsen .no. Dette er noe dyrere enn andre domener som for eksempel .net, men til gjengjeld vil nettsiden din oppleves tryggere med et .no-domene. 

For hvilken domenetilbyder skal man velge i denne jungelen? Det vi tenker er viktigst er om de har norske nettsider, har norsk kundeservice og som helst er et nordisk selskap. Når du skal velge domenetilbyder er det også viktig å se hvilke andre produkter man kan kjøpe sammen med domenet. 

Man kan for eksempel få e-postadresser tilknyttet domenet, og man kan få et «all in one» produkt hvor man også kan lage sin egen nettside/nettbutikk. Domenetilbydere som tilbyr et slikt produkt har ofte maler manken benytte seg av for å lage nettsiden sin. 

Ved å benytte seg av et slikt produkt får man alt på et sted. Malene som domenetilbyderen har til å lage sin egen nettside gjør at du kan velge mellom flere design på hvordan nettsiden din skal se ut. Man lager da sin egen nettside helt uten koding fordi all kodingen allerede er utført. 

Det eneste man trenger å gjøre er å bruke «dra og slipp»-metoden for å plassere ulike knapper, bilder og tekstbokser på nettsiden. Du kan endre på farger og sette opp nettsiden din akkurat som du ønsker.  

Lage nettside selv eller bruke webdesigner? 

Å lage en nettside selv kan være svært tidkrevende og slitsomt. Om man synes det tar for lang tid å lage den selv eller man synes det er vanskelig, da kan man få webdesignere til å gjøre jobben for seg. De kan da fortsette på det arbeidet du allerede har gjort, eller de kan lage en helt ny nettside for deg. 

Ved bruk av webdesignere vil man få et moderne produkt med de siste trendene. Dette gjør at nettsiden din vil ha det rette uttrykket og designet for tiden vi lever i.  

Hva koster en webdesigner? 

Å si en eksakt pris er vanskelig for det varierer med hvilket firma man benytter tjenestene til og hvor mye som eventuelt må gjøres. Jo mer arbeid jo dyrere, men man sparer mye tid på dette. Prisene vil variere alt fra noen tusenlapper til over millionen.  

Når man først skal gå for en webdesigner så er det lurt å ikke gå for det billigste alternativet. Ofte får man hva man betaler for, men når det er sagt så er det ikke nødvendig å bruke en million på det heller. Hør med forskjellige tilbydere om hva de kan tilby deg, og gå for det som du har budsjett til. 

Kontakt oss 

Ønsker du hjelp med webdesign av nettsiden din da står vi i Din Webdesigner klar til å hjelpe deg. Ta gjerne kontakt med oss enten på e-post eller telefon for å få et uforpliktende tilbud. 

Våre medarbeidere har lang erfaring med webdesign og vil sørge for et produkt du vil bli fornøyd med. Vi ser fram til høre fra deg.