Hvordan bygge nettbutikk? 

Mange sitter nok med en drøm om å lage sin egen nettbutikk. Det finnes mange forskjellige steder og måter å lage nettbutikker på, og i denne artikkelen skal vi forklare litt mer om det. 

Hva må man tenke på når man skal starte nettbutikk? 

Skal du starte en nettbutikk må du først og fremst opprette et firma. Dette kan enten være i form av AS, NUF eller som selvstendig næringsdrivende for å nevne noen selskapsformer. Vi vil anbefale at man går for AS da det er mange fordeler med dette. 

Når du oppretter firmaet må du også tenke på navnet. Navnet på firmaet skal helst si noe om hva firmaet driver med slik at det er enklere for kundene å forstå hva du tilbyr. Velg også et navn som man enkelt kan huske, og lag en logo som skiller seg ut fra dine konkurrenter. 

Når man skal finne navn på firmaet er det lurt å sjekke om også domenenavnet til nettbutikken din er ledig. På navnesøk.no kan du sjekke om både firmanavn, domenenavn og om patentet er ledig. Sjekk derfor denne nettsiden før du går i gang.  

Husk at ved å starte en nettbutikk så følger det en del utgifter med til dette. Bare å opprette et AS koster deg 30.000,-, men til gjengjeld er det mulig å bruke disse pengene på oppstarten. 

Ved å starte et firma følger det også med lover og regler til føring av regnskap. Å ha et regnskapsprogram som for eksempel Fiken eller Visma er derfor helt nødvendig for å ha kontroll. Skal du ha ansatte må du også bruke et regnskapsprogram for å kunne betale lønninger osv. 

Når man starter et firma, er det ikke alltid man har kontroll over alle utgiftene man vil få. Vi har derfor laget en liten punktliste med utgifter for å gi en liten oversikt over hva man kan ha av utgifter. 

 • Stiftelse av AS 
 • Regnskapsprogram 
 • Om noen er ansatt i firmaet har man utgifter til lønn, feriepenger, forsikring, pensjon osv. 
 • Bankutgifter  
 • Domene  
 • Nettbutikk 
 • Kontor og lagerplass 
 • Diverse inventar og utstyr 

   Som du ser så er det mange utgifter bare på disse punktene vi har listet opp. I tillegg til dette må du også kjøpe inn salgsvarer til å ha på lageret. 

   Firmalogo 

   Når man skal lage en logo er det en stor fordel om man tegner denne i et vektorisert bildeprogram. Vektoriserte bilder kan man bruke til det meste av trykk, både om man skal uniformer med logo på eller om du skal lage et stort skilt med firmalogo. 

   Vektoriserte bilder kan lages med programmer som for eksempel Adobe Illustrator. Det kan ta litt tid å sette seg inn i det om du ikke har erfaring med programmet fra før. Regn derfor med at det vil ta litt tid før den endelige logoen blir ferdig. 

   Hva skal til for å ha en suksessfull nettbutikk? 

   For at nettbutikken skal bli en suksess så er det flere ting man må tenke på. Blant annet må du tilby varer som er populære og som selger godt. Andre ting å tenke på for å få en suksessfull nettbutikk kan være: 

   • God layout og design 
   • Ha et .no-domene 
   • Enkel innlogging og registrering 
   • Serviceinnstilt kundeservice som kan nås via flere plattformer 
   • Gode betalingsløsninger – Visa, MasterCard, Vipps og faktura 
   • Gratis frakt og retur 
   • Tilbud og kampanjer 
   • Norske produktbeskrivelser 
   • God markedsføring 

     Hvor kan man lage en nettbutikk? 

     Det finnes mange tilbydere på markedet hvor man kan lage nettbutikker. Mange domenetilbydere tilbyr også løsninger for å kunne lage nettbutikken gjennom nettsidene deres. Slike tilbydere har ofte et «all in one»-produkt hvor alt er inkludert i prisen. 

     Å lage nettbutikk gjennom slike tilbydere kan være ganske enkelt da man kan velge mellom utallige maler slik at nettbutikken får det utseende man ønsker. Slike løsninger gjør at du enkelt kan sette inn produkter, bilder, tekst og annen informasjon i nettbutikken ved hjelp av «dra og slipp»-funksjoner. 

     Å lage en nettbutikk kan være svært tidkrevende da det er mye som skal ordnes før nettbutikken kan lanseres. Sett deg selv derfor et tidsperspektiv på når du forventer å lansere nettbutikken din, men vær realistisk slik at det ikke blir for store forsinkelser. Så lenge nettbutikken ikke er på plass vil man ikke ha noen inntekter, bare utgifter. 

     Om du ikke skulle ha tid til å lage nettbutikken selv eller ønsker å få den lansert så fort som mulig, da finnes det alternativer. Da kan man benytte seg av webdesignere til å gjøre denne jobben. webdesignere er spesialister på hvordan en nettbutikk bør se ut, og de følger med på de siste trendene. 

     Å benytte seg av webdesignere koster selvfølgelig litt, men det vil absolutt være verdt det da nettbutikken vil bli lansert tidligere enn om man hadde gjort det selv.  

     Man har også mulighet til å ansette en webutvikler som kan lage nettbutikken fra bunnen av ved hjelp av koding. Dette er også et tidkrevende arbeid, og det kan koste en god del å ansette en webutvikler. 

     Kontakt oss 

     Vi i Din Webdesigner står klar til å hjelp deg om du skulle trenge hjelp med å lage nettbutikken din. Våre dyktige webdesignere har lang erfaring med å lage nettbutikker, og vi vil sørge for at nettbutikken blir akkurat slik som du ønsker. 

     Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig prat og for et uforpliktende tilbud. Vi ser fram til å høre fra deg.