Hvordan designe en logo? 

Å lage en logo er noe alle firmaer må gjøre. Logoen skal representer hvem firmaet er og hva de står for, derfor er navnet også viktig. Logoen må skille seg ut fra andre bedrifter slik at logoen din er lett gjenkjennelig og at folk vet med engang hvem sin logo det er. 

I denne artikkelen skal vi fortelle litt om hvordan man lager en logo og hvilke program man kan bruke. 

Utvikling av nettside

Hvorfor er det viktig med en logo? 

En logo markedsfører bedriften din. Den er med på å skape oppmerksomhet rundt din bedrift og den genererer kunder.  Med god markedsføring vil logoen din bli sett overalt, og da er det viktig å ha en logo som skiller seg ut fra andre konkurrenter.  

Logoen skal helst også si noe om hvilket firma det er snakk om. For å ta et eksempel så kan man ta en hammer og gjøre den til bokstaven T, og om bokstaven I står ved siden av T-en, kan prikken over i-en være en spiker. Ser man en slik logo vil man forstå at dette mest sannsynlig er logoen til et tømrerfirma.  

Hvordan lager man en logo? 

Det finnes utallige steder hvor man kan designe en logo på nett. Det finnes programmer som lager selve logoen for deg hvor man bare skriver inn navnet som skal være i firmalogoen. Da vil den generer ulike logoer som du kan velge mellom. Dette er en rimelig og grei løsning som passer bra selvstendig næringsdrivende for eksempel. 

Når du skal lage en logo kan det være greit å sitte seg ned med en skriveblokk og lage ulike alternativer til logoer. Hør også med familiemedlemmer og venner om hvilke logoer de liker best. Om du ikke klarer dette selv, finnes det alltid en grafisk designer som kan hjelpe deg med dette. 

De fleste logoene bør lages vektorisert. Det vil si at man da kan zoome inn på logoen uten at det blir kornete slik som det gjør med vanlige bilder. Skal man lage et skilt eller arbeidsklær med firmalogo på, er det lurt å ha et vektorisert bilde. Da får man trykket en logo som ser fin ut uten at den blir kornete, noe den hadde blitt med et vanlig bilde. 

Logoer lages ofte i egne program hvor man kan produsere vektoriserte bilder. Programmene som oftest blir brukt er Illustrator og Photoshop fra Adobe. Om du aldri har brukt disse programmene før så kan det være vanskelig å lage en logo, men man finner alltids videoer på nett som kan hjelpe deg med dette. Om du ikke har gjort dette før, kan det også være en svært tidkrevende prosess. 

Webdesigner vs webutvikler

Nettside og nettbutikk 

Som en nystartet bedrift kan det også være greit å opprette en nettside hvor man kan skrive om hva firmaet driver med og eventuelt ha en nettbutikk, alt ettersom hvilken type bedrift det er. 

Før man kan opprette en nettside må man ha et domene. Dette er også noe man bør tenke på når man bestemmer seg for navnet på firmaet for det er ikke sikkert domenenavnet du ønsker er ledig. Dette kan man enkelt sjekke på navnesok.no som er en tjeneste fra Altinn.  

Om ditt domenenavn er ledig kan man finne en domenetilbyder hvor man kan kjøpe rettighetene til domenenavnet. Da gjenstår det å finne ut av hvordan du ønsker å lage nettsiden/nettbutikken. Her finnes det mange tilbydere å velge mellom, både gratisalternativer og dem som koster penger. 

Som oftest vil det være lurt å gå for dem som koster penger. Her får man som oftest kundeservice og support på norsk om det er noe du skulle trenge hjelp til med nettsiden/nettbutikken.  

Man kan velge å lage nettsiden fra bunnen av hvor hver lille ting må kodes for å se ut slik som du vil. Dette er en vanskelig og langdryg måte å lage nettsider på, så derfor finnes det tilbydere som har ferdige maler på hvordan nettsiden/nettbutikken skal se ut. 

Her kan man velge det uttrykket man ønsker at nettsiden/nettbutikken skal ha, men du kan gjøre endringer akkurat som du vil. Her kan man plassere bilder, tekst og menyer på en enkel måte uten all styret med kodingen.  

For en uerfaren person så vil prosessen ved å lage en nettside ta mye tid. Om du ikke skulle ha tid til å gjøre det selv, finnes det tilbydere som kan gjøre dette for deg. Da vil man ha mer tid til overs til å fokusere på selve bedriften.  

Nettside og nettbutikk gjennom WordPress

Kontakt oss 

Din webdesigner hjelper deg gjerne med å lage en nettside/nettbutikk for deg. Vi har lang erfaring innenfor dette feltet og mange dyktige medarbeidere. Kontakt oss gjerne for et uforpliktende tilbud.