Hvordan få varer til nettbutikk? 

Mange går med en drøm om å starte en nettbutikk, men vet ikke helt hvordan man lager en nettbutikk eller skaffer varer. I denne artikkelen skal vi fortelle hvordan man lager en nettbutikk og hvordan man kan få tak i varer. 

Hvordan lage en nettbutikk? 

For å kunne lage en nettbutikk må man ikke nødvendigvis ha sitt eget domene. Det er fullt mulig å lage gratis nettbutikker via forskjellige tilbydere på nett. Dette blir mer for dem som ønsker å ha det på hobbybasis og som ikke forventer å ha så mye salg.  

Vi skal ikke ta for oss nettbutikker som er gratis å lage i denne artikkelen, vi tar derimot for oss nettbutikker som koster penger. En nettbutikk trenger ikke «å koste skjorten», men noen utgifter må man regne med å ha når man skal ha en ordentlig nettbutikk. 

Når man skal lage en nettbutikk er det flere ting man må tenke på. Hva man skal selge har man gjerne allerede peiling på, men må også kjøpe seg et domene. Et domene er navnet på nettbutikken du ønsker å lage.  

Lurer du på om domenet du ønsker å benytte deg av er ledig, kan du gå inn på navnesok.no for å se om firmanavn, domene og patentet er ledig. Om domenet skulle være ledig, er det bare å finne den domenetilbyderen man ønsker å benytte seg av. 

Det finnes mange forskjellige domenetilbydere på markedet, så det er lurt å gå nøye igjennom dem før man bestemmer seg. Ofte kan det være lurt å velge noen som tilbyr norsk kundeservice da dette vil gjøre det lettere for deg. 

Noen domenetilbydere til byr også såkalte «all in one»-tjenester. Her kan man kjøpe domene man ønsker, man kan få e-poster med domenenavnet, og man kan også lage nettbutikker. Disse tilbyderne har ferdige maler for hvordan nettbutikken din kan se ut. 

Malene som disse tilbyderne tilbyr er forholdsvis enkel å forholde seg til, og det er enkelt å sette opp en nettbutikk. Malene er selve designet på nettbutikken, men du kan endre på mye av oppsettet om du ønsker det.  

Et annet alternativ enn å gå for disse malene er å få profesjonelle til å ta seg av designet på din nettbutikk. Denne løsningen er dyrere enn om man velger å lage nettbutikken selv, men man vil da frigjøre mye tid til å fokusere på andre ting om andre gjør det for deg.  

Å lage en nettbutikk tar nemlig lang tid, og man må være tålmodig om dette er noe man ønsker å gjøre selv.  

Tips til nettbutikken 

Skal man drive en suksessfull nettbutikk er det flere ting å tenke på. Du må blant annet kunne tiltrekke deg kunder og du ønsker at kundene som har handlet der tidligere også kommer tilbake. Her kommer en punktliste med ting som er lurt å tenke på. 

 • Sørg for å selge varer som det er et stort marked for 
 • Produkter av god kvalitet 
 • Moderne design på nettbutikken 
 • Norske produktbeskrivelser 
 • Flere gode betalingsløsninger – tilby gjerne å kunne handle med faktura 
 • Serviceinnstilt kundeservice som kan kontaktes via flere plattformer 
 • Flere fraktalternativer 
 • Gratis frakt og gratis retur 
 • Lettnavigerte nettsider – det må være enkelt å finne informasjon 
 • Rask og enkel innlogging/registrering 
 • Konkurransedyktige priser 
 • Tilbud og kampanjer 
 • Konkurranser 
 • God markedsføring

Følger man disse punktene har man alle forutsetninger for at nettbutikken skal bli en stor suksess. 

Hvordan få varer til nettbutikken? 

Man har to valg på hvordan man kan selge varer i nettbutikken sin, man kan enten benytte seg av dropship, eller man kan kjøpe inn varer som man har på sitt eget lager. Mange tenker kanskje at dropship er det lureste slik at man slipper å sitte på et varelager som man kanskje ikke får solgt, men et alternativ er å kjøpe inn varer etter hvert som kundene bestiller dem. 

Varer som det kjøpes mye av kan du ha et lite varelager av til enhver tid slik at varene gjerne kan sendes samme dag som kunden bestiller. Varer du selger lite av er ingen vits i å ha på lageret, da kan du potensielt sitte på et stort varelager som man ikke får solgt. 

For å kunne kjøpe varer til nettbutikken sin må man ha leverandører eller produsenter man kan kjøpe fra, men det er ikke alltid like lett å vite hva man skal søke på for å finne leverandører som tilbyr de produktene du ønsker å tilby. 

For å finne en leverandør du kan kjøpe varer fra kan du da ta direkte kontakt med produsenten å høre om du kan kjøpe varer direkte gjennom dem, eller om de eventuelt kan gi deg en liste over leverandører du kan benytte deg av.  

Vi nevnte så vidt dropshipping i sted, og noen leverandører og produsenter tilbyr også dette. Dropshipping betyr at produsent eller leverandør kan sende varene direkte til kunden din uten at du trenger å ta dem inn på ditt lager.  

Å benytte seg av dropship kan være utrolig greit om det er store eller tunge ting som skal sendes, eller om det er ting av høy verdi. Dette kan spare deg både for fraktkostnader og ekstraarbeid når det ankommer lageret ditt.  

Kontakt oss 

Trenger du hjelp med å lage nettbutikken din? Ofte når man skal lage en nettbutikk så er det mye mer arbeid enn hva man hadde sett for seg. Vi i Din Webdesigner kan hjelpe deg med dette.  

Våre medarbeidere har lang erfaring innen webdesign og sørger for et produkt du blir fornøyd med.  Send oss gjerne en e-post for et uforpliktende tilbud. Vi ser fram til å høre fra deg.