Hvordan kjøpe et domene? 

Før man kan opprette en nettside så må man ha et domene å forholde seg til. Da må man kjøpe et domene slik at du har rettighetene til det domenet. Her finnes det flere aktører man kan velge mellom. I denne artikkelen skal vi forklare mer om hvordan man går fram for å kjøpe et domene. 

Hvordan velge domenenavn? 

Det er lurt å tenke seg godt om før man bestemmer seg for hvilket domene man ønsker. Domenet blir navnet på nettsiden din, og da er det en fordel om det velges et navn som er enkelt å huske, ikke for langt, og helst uten tegn. Da vil du generere flere klikk på nettsiden og få folk til å komme tilbake. 

 Når man skal bestemme seg for domenenavn er det en fordel å ha flere å velge mellom. Det er millioner av ledige domener, men folk kjøper domener i hytt og pine i håp om å få solgt domenet om et firma ønsker seg det domenet.  

 Ved oppstart av et firma kan det derfor være lurt å tenke på navnet til firmaet og om domenet til nettsiden er ledig. Privatpersoner kan også oppleve at domenet de ønsker er opptatt, men da er man ikke like avhengig av domenet som en bedrift ville vært. 

 Når du har valgt deg ut noen forskjellige domenenavn som du kunne tenkt deg, så kan man sjekke om noen av dem er ledige. Da kan man gå inn på for eksempel navnesok.no som er en god nettside for kommende bedrifter å benytte seg av. 

 Der kan man sjekke om domenenavn, foretaksnavn og varemerke er ledig, alt på samme sted. Dette er en tjeneste fra Altinn som er en sikker og trygg kilde til dette formålet. Hos de aller fleste domeneleverandører kan man sjekke om domenet ditt er ledig. 

Hvilken domeneleverandør skal man velge? 

Det finnes utallige domeneleverandører å velge mellom og man kan lett gå seg vill i den labyrinten. Noen er også billigere enn andre, enda kan det være tjenester som de ikke tilbyr. Om du ønsker en norsk nettside med .no så kan det være en fordel å finne en skandinavisk domeneleverandør.  

 Nettsidene deres er ofte på norsk og tilbyr også kundeservice på norsk, noe som kan være en fordel om du trenger hjelp eller har spørsmål. Ønsker du en .com-nettadresse så er dette gjerne for å nå ut til et bredere spekter av kunder, følgere eller hva det måtte være.  

 Når du skal kjøpe domenet må du se på pris, hvilke domene-endelser de tilbyr og hvilke tjenester de tilbyr. Noen tilbyr kun selve domenet mens andre kan tilby en mer komplett pakke hvor du kan lage din egen nettside og få personlige e-postadresser. 

 Hvilken domeneleverandør du velger kommer helt an på dine preferanser, hva du skal bruke den til og hva som er formålet med nettsiden. Noen domeneleverandører selger kun domener til bedrifter, så det er lurt å sjekke det om du er en privatperson som ønsker å kjøpe domene. 

Pris på domener 

Priser på domener varierer stort. Det er blant annet ofte ulike priser på for eksempel .no og .co.uk som er landsdomener og andre domene-endelser som ikke er knyttet til landsdomener. Domener som ikke er knyttet til spesifikke land er ofte billigere enn landsdomener.  

 Om man velger et slikt billig domene vil nettsiden din virke mindre seriøs, folk kan få et dårlig inntrykk og tro at det er en svindelside. Tenk deg derfor om før du velger hva du ønsker. 

 Ikke bare tenk på pris, tenk også på hva domeneleverandøren kan tilby av tjenester. Det er alltid en fordel å velge et landsdomene om man vil fremstå som en seriøs aktør. De er gjerne dyrere, men de er tryggere.  

Lage nettside 

Når man først har gått til anskaffelse av et domene så ønsker man også å lage en nettside. Nettsidene må bygges opp fra bunnen, og det finnes mange ulike måter å gjøre dette på. Man kan enten få kodere til å lage en nettside for deg, eller man kan bruke ferdige maler til nettsiden. 

 Om man vil benytte seg av ferdige maler, så er WordPress et veldig populært og enkelt verktøy. Med mal så mener vi utseende på nettsiden. Da har malen et oppsett på hvor man kan sette inn bilder, tekst, knapper og menyer. Alt dette kan endres på ved hjelp av enkle verktøyer slik at du kan plassere det der du vil. 

Kontakt oss 

Vi i Din Webdesigner kan hjelpe deg med denne jobben om du ikke har tid eller ikke skjønner hvordan du skal gjøre det. Vi har lang erfaring med webdesign, og sørger for et resultat du vil bli fornøyd med. Vi ser fram til å høre fra deg.