Hvordan lage egen nettside 

Om du skal lage en familienettside, nettside for et prosjekt, nettside for bedrift eller en nettbutikk så er det flere måter å gjøre det på. I denne artikkelen skal vi gå igjennom de forskjellige valgene man har. 

Bruk av webutvikler 

Ved å bruke en webutvikler kan man utvikle nettsiden sin akkurat slik man ønsker. Webutviklere brukes som oftest av store bedrifter og konsern da dette er en forholdsvis dyr måte å lage en nettside på. 

 Webutviklere koder alt i nettsiden for at det skal ha det utrykket og funksjonene man ønsker. Dette er en svært krevende jobb, men sluttresultatet vil bli utrolig bra. 

Bruk av webdesigner 

En webdesigner kan også lage nettsider, men ikke på samme måte som en webutvikler da de ikke benytter seg av koding. En webdesigner benytter seg av koding som allerede er laget ferdig. Dette gjør at arbeidet med å lage en nettside ikke er like innviklet. 

 Noen webutviklere vil dermed ha et stort bibliotek hvor de kan velge og vrake av design slik at de kan lage den perfekte nettsiden for deg. Du kan enten gi webdesigneren frie tøyler til å lage nettsiden din, eller du kan være med å bestemme hvordan du vil at den skal se ut.  

 Webutviklere kan også bruke andre løsninger for å lage nettsider til deg. Om du for eksempel allerede har betalt for å lage en nettside via en tilbyder, så kan en webutvikler overta arbeidet og fullføre den for deg. 

Lage egen nettside 

Om du ønsker å lage din egen nettside har man flere valg å velge mellom. Man kan enten lage en gratis nettside, betale for å lage en nettside eller finne en domenetilbyder hvor man kan kjøpe et domene og lage en nettside via dem. 

 Å lage en gratis nettside kommer med begrensninger. Den vil ha begrenset med lagringsplass og få design å velge mellom. Betaler man for å lage en nettside eller kjøper et domene via en domenetilbyder som tilbyr deg å lage en nettside, da har man flere muligheter. 

 Man vil da ha mulighet til å velge selv hvor mye lagringsplass man vil ha og man kan lage nettsiden slik man selv ønsker. Da vil man få utallige maler å velge mellom slik at man selv kan designe nettsiden slik som man ønsker.  

 Å lage en nettside selv på denne måten er en forholdsvis enkel måte å gjøre det på. Man bruker en enkel dra-og-slipp metode som gjør at du kan plassere det du ønsker hvor du vil på siden.  

 Velger man å lage en nettside selv må man være forberedt på at det kan være svært tidkrevende og mye arbeid. 

Kontakt oss 

Trenger du hjelp til å lage en nettside eller fullføre den så kan vi i Din Webdesigner hjelpe deg med dette. Vi har lang fartstid med å lage nettsider og kan garantere et godt resultat. 

 Ta gjerne kontakt med oss via e-post eller telefon for et uforpliktende tilbud. Vi ser fram til å høre fra deg.