Hvordan lage en logo? 

Når man starter opp et firma så må man nesten ha en logo. Med en logo får man markedsføring og det blir enkelt for kunden å huske hvem dere er. I denne artikkelen skal vi fortelle om hvordan man kan lage en logo til din bedrift. 

Hvor skal man starte? 

Ikke alle er like flinke med design, og det kan derfor være vanskelig å se for seg hvordan logoen skal se ut. Om man ikke klarer å lage den selv så kan man få venner og bekjente til å hjelp deg eller man kan ty til profesjonell hjelp. 

Et annet alternativ man også kan benytte er tjenester på nett hvor man bare skriver inn navnet på bedriften også vil den generere flere titalls logoer som man kan velge mellom. Disse logoene er forholdsvis ganske enkle og utformingen på dem er gjerne allerede brukt av mange firmaer. 

Å benytte seg av en slik tjeneste på nett kan være greit for småbedrifter og selvstendig næringsdrivende, men om man har ambisjoner om å bli et stort firma er nok det beste alternativet å benytte seg av profesjonelle. 

Har du fått venner og bekjente til å hjelpe deg med logoen eller du har skriblet ned den ned selv, kan man lage logoen digitalt slik at man kan bruke det på skilt, arbeidsklær også videre. 

Når man skal lage en logo så er det viktig at den symboliserer hva firmaet driver med. Dette er for at det skal bli enklere å kjenne igjen logoen og forbinde den med hva dere driver med. Fargevalget er også noe en bør tenke på. 

Vektoriserte bilder 

For å lage en logo er det en stor fordel å bruke programmer som for eksempel Adobe Illustrator. Her kan man lage alt fra enkle logoer til mer avanserte. Det finnes ingen grenser for hva man kan gjøre. I Adobe Illustrator lager man bilder som er vektoriserte. 

Et vektorisert bilde vil si at den har mye større oppløsning enn hva et normalt bilde ville hatt. Dette gjør at man kan forstørre og forminske logoen uten at det går utover kvaliteten og blir kornete – slik som en normal bildefil hadde blitt. 

Når man skal ha logoen sin på arbeidsklær, visittkort, skilt også videre, da må man bruke vektoriserte bilder. Bruker man andre type bilder risikerer man at det blir kornete og lite fint. Derfor må man alltid ha vektoriserte bilder som man kan bruke. Vektoriserte bilder brukes også på nettsidene dine og overalt du måtte ha logoen din. 

Nettside 

Nå som du har startet firma og har fått deg en logo, da kan man begynne med arbeidet med å lage en nettside eller nettbutikk. Da må man også ha skaffet seg domene for nettadressen man ønsker å ha. For å sjekke om domenet ditt er ledig kan du gå inn navnesok.no. 

Når man skal lage en nettside eller nettbutikk har man flere valg å velge mellom. Enten kan man gjøre det selv, få en webutvikler til å gjøre det, eller få webdesignere til å gjøre jobben for deg. 

Å gjøre det selv krever mye arbeid og kan være svært tidkrevende. Derfor er det mange som velger å få andre til å gjøre denne jobben for seg. En webutvikler er en som driver med koding og som vil bygge opp nettsiden fra bunnen av. 

Webdesignerne har ofte ferdige oppsett som de kan velge mellom også tilrettelegger de nettsiden/nettbutikken etter slik du vil ha det. Dette er kanskje den mest brukte metoden for øyeblikket da det gjør at man raskere kan starte opp nettsiden/nettbutikken sin. 

Kontakt oss 

Skulle du trenge hjelp med å lage en nettside eller nettbutikk så står våre dyktige ansatte i Din Webdesigner klare til å hjelpe deg. Våre ansatte har lang erfaring med webdesign og vil sørge for et produkt du blir fornøyd med. 

Ta gjerne kontakt med oss på e-post eller telefon for et uforpliktende tilbud. Vi ser fram til å høre fra deg.