Hvordan lage en nettside gratis? 

Om man ønsker å lage en nettside så finnes det gratisløsninger der ute man kan benytte seg av, men med begrensninger. Hva du trenger kommer an på til hvilket bruk nettsiden din skal være til. Vi skal ta for oss gratisløsningen til nettsider og andre alternativer. 

Hvor kan man lage gratis nettsider? 

Det er mange steder man kan lage gratis nettsider, og ett av dem er på WordPress. Som sagt i innledningen så har gratis nettsider begrensninger. Det er for eksempel begrensinger i lagringsplass og av designet a nettsiden. 

Gratis nettsider egner seg derfor best for de som blogger og som legger ut bilder en gang iblant. Om du trenger mer lagringsplass så tilbyr for eksempel WordPress dette, men da kan det være det hadde vært rimeligere å lage sin egen nettside ved å kjøpe et domene fra en domenetilbyder som også tilbyr nettside. 

Slike gratis nettsider som WordPress er laget for å tjene penger og derfor vil oppgraderingspakker gjerne koste en del. Ofte vil det da lønne seg å kjøpe et domene om lagringsplassen ikke er tilstrekkelig. 

Når man oppretter en gratis nettside så får du en egen nettadresse, men med tilbyderen sitt domene. Nettadressen din ville da sett slik ut: navn.navnesen.wordpress.com. Ved å kjøpe et domene vil man få sin egen nettadresse som kan se slik ut: navn.navnesen.no. 

Å lage en gratis nettside er forholdsvis enkelt, men det er som sagt begrenset med hva man kan gjøre. Det vil derfor egne seg dårlig om du skal legge ut mye bilder og videoer, og vil best egne seg med tekst. 

Andre alternativer enn gratis nettsider 

Vi har nevnt at det finnes domenetilbydere hvor man kan kjøpe et domene og lage sin egen nettside. Her kan man kjøpe domener med endelser som .net, .no og .com for å nevne noen. Domener med endelsen .no er et landsdomene og betyr at det er en norsk nettside.  

Endelsen på domenet er noe man bør tenke over før man kjøper den. Hvis den skal brukes til firma eller noe så er det best å gå for .no, men om man er en privatperson som vil lage en nettside, da kan man heller gå for .net om endelsen ikke er så viktig for deg. 

Domener som .net vil være en rimeligere løsning enn å kjøpe .no, men forskjellen er ikke så stor. På denne måten kan du få et billig domene samtidig som du kan lage din egen nettside. I tillegg kan du også få e-postadresse tilknyttet domenet ditt for en liten ekstrasum. 

Hvordan lage en nettside? 

Nettsidene som man kan lage gratis og gjennom domenetilbyderne er ofte basert på det samme, men hos en domenetilbyder vil du ha flere muligheter. Her vil man ha flere maler man kan velge mellom slik at man kan få det uttrykket man ønsker på nettsiden sin. 

Å bruke maler vil si at man bruker ferdige design på hvordan nettsiden skal se ut. Malene vil ha forskjellige design slik at man kan velge det som passer best. Om du finner en mal som passer fint for deg, men fargen er feil, da kan du enkelt endre fargen.  

Layouten på nettsiden har et oppsette, men man kan endre på det og legge til flere knapper og plassere dem hvor man ønsker. Å lage slike nettsider er ganske enkelt, men det kan også være svært tidkrevende om det er mye som skal gjøres. 

Kan man bruke en webdesigner til å lage en nettside? 

Ja, det kan man. En webdesigner kan lage en nettside for deg akkurat slik som du ønsker. Å bruke en webdesigner til å lage nettsiden vil gå raskere og de vil lage en velfungerende og moderne nettside som du vil bli meget fornøyd med.  

Du kan avtale med webdesigneren om hvordan de skal lage nettsiden for deg med for eksempel farger og layout, men du kan også gi dem frie tøyler. Uansett hva du velger vil resultatet bli bra.  

Kontakt oss 

Trenger du en webdesigner som kan hjelpe deg med å lage en nettside? Frykt ikke, vi i Din Webdesigner står klare til å hjelpe deg. Vi har lang erfaring med webdesign og sørger for et fantastisk produkt som står i stil med dine ønsker. 

Ønsker du å få et uforpliktende tilbud fra oss kan du ta kontakt med oss på e-post eller på telefon. Vi ser fram til å høre fra deg.