Hvordan lage hjemmeside gjennom domeneshop? 

Har du gått til skrittet ved å skaffe ditt eget domene og ønsker å lage din egen hjemmeside? Dette kan gjøres via domeneshoppen eller man velge å flytte domene til andre tilbydere. Vi skal forklare litt om hvordan man lager hjemmeside gjennom domeneshop og hvilke fordeler det gir deg. 

Valg av domeneshop 

Når man ønsker å kjøpe eller leie et domene så har man utrolig mange domenetilbydere å velge mellom. Her er det viktig at man gjør litt research før man kjøper/leier domene da det er store variasjoner i pris og hva domenetilbyderne tilbyr deg. 

Når man skal kjøpe/leie et domene så er man ofte veldig opptatt av prisen. Prisene varierer mye fra sted til sted og produktene varierer stort. Skal man kjøpe/leie et domene og lage en hjemmeside så kan det derfor være lurt å finne en domenetilbyder som tilbyr deg full pakke. 

Slike tilbydere finnes det flust av, men vi mener at et av kriteriene en slik domenetilbyder bør ha er norske nettsider og norsk kundeservice. Dette vil gjøre arbeidet ditt mye enklere å jobbe med om det skulle dukke opp spørsmål underveis.  

Pass også på at domenetilbyderen har de produktene du ønsker å ha inkludert i prisen. Dette kan være lagringsplass, e-postadresser og mulighet for å lage egen hjemmeside via domeneshoppen.  

Om du også vurderer muligheten for utvidelse av hjemmesiden din til å inneholde en nettbutikk, kan det være lurt om sjekke om dette også er mulig slik at man eventuelt slipper å flytte domene sitt til en annen tilbyder. 

Lage hjemmeside via domeneshop 

Ofte tilbyr domeneshoppene et produkt hvor man kan lage sin egen hjemmeside. Disse kan være basert på WordPress eller domenetilbyderen sitt eget opplegg. Som oftest har man to alternativer til hvordan man kan lage hjemmesiden, enten ved koding eller ved for eksempel WordPress. 

De som har erfaring med koding og som interesserer seg for slikt vil nok gå for dette alternativet, men for de fleste av oss så vil nok løsningen med WordPress være den enkleste.  

Ved å benytte seg av WordPress eller domenetilbyderen sitt eget opplegg kan man lage seg en hjemmeside på 1-2-3. Det skal være ganske enkelt å forstå for de fleste, men det kan være tidkrevende til å begynne med. 

Når man skal begynne å lage sin egen hjemmeside via domeneshop så vil man få flere maler å velge mellom. Disse malene er designet for hvordan hjemmesiden din skal se ut. Her vil man ofte få et stort utvalg å velge mellom slik at det skal være enklere å finne den uttrykket som passer for din hjemmeside. 

Når man har valgt malen man vil benytte seg av kan man gjøre enkle endringer som å skifte ut farger og å endre på oppsettet. Når dette er gjort så må man legge inn knapper som man kan trykke på for å komme seg til andre steder på hjemmesiden, man må legget il bilder og man må legge til tekst. 

Alt dette kan gjøres ved en enkel «dra og slipp»-funksjon. Disse sidene er laget for at det skal være enklest mulig å lage sin egen hjemmeside. Underveis som man utvikler hjemmesiden sin så må man huske å lagre oppsettet slik at det ikke forsvinner til neste gang man skal fortsette på det. 

Bruk av webdesigner 

For mange kan det bli for tidkrevende eller for vanskelig å lage sin egen hjemmeside. Det kan være svært tidkrevende og slitsomt å lage en egen hjemmeside. Da er det godt å vite at det finnes hjelp der ute slik at du slipper å gjøre alt arbeidet selv. 

En webdesigner kan hjelpe deg med dette arbeidet. Alt du trenger å gjøre er å ta kontakt med en webdesigner og fortelle hvordan du ønsker at hjemmesiden din skal se ut, eller du kan gi dem frie tøyler. 

Uansett hva du måtte velge så vil du få et flott resultat som du garantert vil bli fornøyd med. Du kan også vurdere arbeidet deres underveis for å se om det er noe du eventuelt vil endre på føre det endelige produktet er ferdig. 

Kontakt oss 

Din Webdesigner står klar til å hjelpe deg om du trenger hjelp. Vi har lang erfaring med webdesign og våre webdesignere står klar til å hjelpe deg.  

Ønsker du et uforpliktende tilbud fra er du velkommen til å ta kontakt med oss enten på e-post eller på telefon. Vi ser fram til å høre fra deg.