Hvordan lykkes med nettbutikk? 

Å starte en nettbutikk er både vanskelig og enkelt. Det kommer helt an på hvor seriøs du ønsker å fremstå og om det er en hobby eller noe du skal leve av. I denne artikkelen skal vi gi en del tips om hvordan man kan lykkes med nettbutikken. 

Kjøpe domene 

Først og fremst må man ha et domene for nettbutikken. Da velger du det navnet du ønsker å ha på nettbutikken din. Sørg for at navnet er enkelt å huske, da er det større sjanse for flere kunder og tilbakevendende kunder.  

 Når du skal velge domenenavn er det en fordel ha ha flere alternativer å velge mellom. Det er ikke alltid domenet du ønsker å benytte er ledig, så da er det greit å ha et alternativ. For å se om domenenavnet ditt er ledig, anbefaler vi navnesok.no hvor du kan se om domenenavn, foretaksnavn og varemerket er ledig for bruk.  

 Når du skal kjøpe domenenavn er det lurt å velge et landsdomene, det vil for eksempel si .no, .se eller .dk for å komme med noen eksempler. Velger man billige domener som er ukjent for folk så vil ikke dette generere kunder. Om du starter nettbutikk i Norge anbefaler vi et .no domene. 

Domeneleverandører 

Det er mange steder man kan kjøpe domener, noen billigere enn andre. De billigste er gjerne ikke de beste å velge da de for eksempel ikke har norske nettsider eller norsk kundeservice. Velg derfor domeneleverandør med omhu.  

 Vi anbefaler å bruke en domeneleverandør som har norske nettsider og norsk kundeservice. Dette gjør det enklere for deg om det skulle oppstå problemer eller om det er noe du lurer på. Noen domeneleverandører tilbyr også komplette pakker slik at du kan lage nettbutikk på samme sted du kjøper domenet.  

Nettbutikker og webdesign 

Når man lager en nettside er det viktig at den er innbydende og at det er enkelt å finne fram. Mange bruker webdesignere til denne jobben, noe som kan være kostbart avhengig av hvilket produkt man ønsker. 

 Å lage en nettbutikk trenger ikke å være så innviklet, og man kan som sagt benytte seg av ferdige maler for hvordan det skal se ut. Det er uansett en god del jobb med å lage en nettbutikk da det er flere sider med produkter som skal presenteres.  

 Om du synes det tar for lang tid eller synes det blir for vanskelig å lage den selv, så er det flere webdesignere som kan gjøre det for deg, men da er det lurt at du har ressurser til det.  

Tips til hvordan lykkes med en nettbutikk 

Det beste er om du har et .no domene. Dette gjør at du fremstår som en trygg nettbutikk som kunder vil benytte seg av. Oppsett av nettbutikken er også svært viktig. Man må enkelt kunne navigere seg rundt i nettbutikken og man må kunne finne den informasjonen man leter etter på en enkel måte. 

 Sørg for at bilder og tekst ikke overlapper hverandre. Dette gir et dårlig inntrykk. Ha også ulike måter man kan komme i kontakt med kundeservice på. Ha gjerne chat, telefon og e-post til dette formålet. 

 Andre ting å huske på for å lykkes med en nettbutikk kan være: 

  • Gratis levering 
  • Konkurransedyktige priser 
  • Gode kampanjer 
  • Gode bilder og produktbeskrivelser 
  • Mobilvennlige nettsider 
  • Å kunne handle uten å måtte registrere seg 
  • Gode betalingsløsninger

Dette er noen få tips til hvordan du kan lykkes bedre med nettbutikken din. Husk at nettbutikken din må gi et godt inntrykk slik at kundene kommer tilbake. 

Kontakt oss 

Om du ønsker et godt tilbud på webdesign til din nettbutikk er du velkommen til å kontakte oss. VI har lang og bred erfaring med webdesign og vi hjelper deg gjerne. Vi er konkurransedyktige på pris og sørger for et resultat du vil bli fornøyd med. Vi ser fram til å høre fra deg.