Lage hjemmeside med WordPress 

Det finnes utallige måter å lage hjemmesider/nettsider på og utallige software å velge mellom. Blant de beste finner man WordPress. Ikke bare er den gratis å benytte seg av, men den er også enkel å benytte seg av og moderne. 

 WordPress kan brukes til å lage de mest avanserte nettbutikkene til de enkleste bloggene. Det er ingen begrensninger for hva man kan gjøre i WordPress. 

 I denne artikkelen skal vi forklare litt om oppsettet til WordPress og hvordan man kan bruke WordPress til å lage en fin og moderne hjemmeside. 

Hvor får man tak i WordPress? 

Først og fremst må du ha et domene, altså en nettadresse som du eier og betaler for via en domeneleverandør. Noen av disse har også integrerte løsninger for WordPress, noe som gjør det veldig enkelt for deg å bruke det. 

 Når man eier et domene og skal koble det opp mot WordPress så koster dette penger. Alternativt kan du opprette en egen nettside via wordpress.com hvor man vil få en gratis nettside med endelsen wordpress.com. Da kan nettadressen din se slik ut: minblogg.wordpress.com. 

 For å lage nettsiden din logger du deg da inn på wordpress.com og gjør alt via nettet. Med andre ord så slipper du å laste ned programmer til PC-en din som opptar mye plass. 

Hvordan lager man en hjemmeside? 

Mange nettsider lages med masse koding, men i WordPress er dette allerede gjort slik at du kan plassere bilder, tekst, lenker, menyer og andre komponenter slik som du ønsker. Man vil kunne finne ferdige maler på hvilken stil man ønsker å benytte på hjemmesiden sin, også kan man gjøre endringer slik man ønsker. 

 Å lage hjemmesiden er en forholdsvis enkel prosess og man vil få forklaringer underveis på hvordan man går fram. Men for at nettsiden din skal kunne tilby det du kanskje ønsker, så må man legge til integrasjoner. Det vil si for eksempel om du ønsker Vipps som et betalingsalternativ i nettbutikken din så må man koble til en integrasjon.  

 Slike integrasjoner som Vipps vil koste penger, men det skal også være gratis integrasjoner der ute slik at det er mulig å betale med kort via nettbutikken din uten at det koster deg noe. 

 Er du seriøs med tanke på en nettbutikk, kan det være vel verdt å betale for betalingsløsninger som er enkle å bruke. Da vil også flere benytte seg av nettbutikken om de har mulighet til å bruke den betalingsløsningen de ønsker. 

 Men tilbake til hvordan nettsiden lages. WordPress er som sagt ganske enkel å forholde seg til i byggefasen. Dra og lim inn-funksjonen for oppsettet til nettsiden er ganske genial. Det gjør det enkelt for deg, og du kan få nettsiden din til å se ut slik du ønsker. 

Tid og ressurser 

For mange kan det være vanskelig å sette seg inn i nye ting, og dermed kan ta det for lang tid til at man vil ta seg bryet med å lage en nettside. Heldigvis finnes det løsninger på markedet for dem som ikke klarer det selv eller som ikke har tid. 

 Det finnes mange firmaer som kan lage en nettside for deg. Du tenker kanskje at dette er en dyr løsning, og ja, det kan det være. Det kommer helt an på hvilket firma man velger og hvor avansert nettsiden din skal se ut. Noen firmaer er ekstremt dyre og brukes for det meste kun av store konserner. 

 Du er mest sannsynlig ikke en leder i et konsern og ønsker kun å lage en nettside som du er fornøyd med og som kan benyttes til et enkelt formål. Heldigvis finnes det løsninger for dette også. Det finnes mange firmaer som kan lage nettsider for deg til en mye billigere penge. 

Kontakt oss 

Om du ønsker noen profesjonelle til å lage nettsiden din står vi klare til å hjelpe deg. Vi bruker WordPress på vår egen nettside og har god erfaring med hvordan det fungerer. Vi er konkurransedyktige på pris og vil sørge for et godt resultat. Vi ser fram til å høre fra deg.