Lage hjemmeside selv 

Ønsker du å lage din egen hjemmeside? Da er det en del å tenke gjennom før du setter i gang. I denne artikkelen skal vi fortelle om hvordan man kan lage sin egen hjemmeside, hva det koster og hvilke alternativer man har. 

Koding 

Mange ønsker å lage sin egen hjemmeside ved hjelp av koding. Dette er mest aktuelt for dem som kan koding og har interesse for dette. Dette kan være et svært tidkrevende arbeid da så og si alt må kodes. 

Ved å kode hjemmesiden sin så starter man med helt blanke ark også bygger man hjemmesiden helt fra begynnelsen. Da ma alt kodes, alt fra hvilken form en knapp skal ha, hvilken farge den skal ha og hvilken funksjon.  

Om man ikke vet hvordan man koder så finnes det heldigvis andre enklere alternativer hvor du ikke trenger å ha kunnskap til koding. Det er det denne artikkelen i hovedsak skal handle om. 

Hvor kan man lage hjemmeside uten å bruke koding? 

Det finnes utallige tilbydere på nett hvor man kan lage sin egen hjemmeside, både gratisversjoner og betalingsversjoner. For å vite hva som passer for deg må du vite til hvilket formål denne nettsiden skal ha og om den eventuelt skal kunne utvides med fler funksjoner i etterkant. 

Skal du for eksempel lage en enkel blogg så kan man gjerne starte med en gratisversjon slik at man ikke legger for mye penger inn i det. Etter hvert som bloggen har blitt større kan man gå over til andre alternativer som gir deg flere muligheter. 

WordPress er en veldig populær nettside hvor man kan lage sin egen hjemmeside. Her kan man enten velge mellom gratisversjoner eller betalingsversjoner. Husk at gratisversjoner alltid har begrensninger slik at eventuelle utvidelser vil koste penger. 

Trenger man ekstra lagringsplass eller man ønsker å lage en liten nettbutikk så er dette gebyrbelagt. Bestem deg derfor først for hva du ønsker å tilby med din hjemmeside før du lager den. Dette kan spare deg for mye penger. 

Domene 

Mange lurer på om de må ha sitt eget domene når de skal lage en hjemmeside, men dette er ikke alltid nødvendig. Det kommer selvfølgelig an på hva du skal bruke hjemmesiden til eller om du ønsker en nettadresse med et spesielt navn. 

Bruker man gratistjenester som for eksempel så kan man ikke velge hele navnet på nettsiden sin. Da vil man for eksempel kunne få en nettadresse som ser slik ut: navn.navnesen.wordpress.com. Ønsker man sitt eget navn på domenet uten wordpress.com så man kjøpe eller leie et domene. 

Ønsker man å kjøpe eller leie et domene så har man mange domenetilbydere å velge mellom. De billigste alternativene er ikke alltid de beste, så det er alltid lurt å se hva domenetilbyderen kan tilby før man slår til. Sjekk også om domenet ditt er ledig. Om det ikke er ledig, kan man velge alternativer til det man opprinnelig ønsket. 

Ved valg av domenetilbyder så er det noen som tilbyr deg å kun kjøpe eller leie domene, mens andre kan tilby deg pakker hvor du kan få e-postadresser inkludert i prisen, i tillegg til at du kan benytte deg av deres løsning for å lage en hjemmeside.  

Slike løsninger for å lage en hjemmeside kan ofte være basert på WordPress eller de kan ha sitt eget opplegg. Som oftest er det forholdsvis enkelt å lage disse nettsidene. Da kan man velge mellom flere maler for hvordan designet av hjemmesiden skal se ut.  

Når man har valgt hvilken mal man ønsker å benytte så kan man endre fargene slik at det får det rette uttrykket. I tillegg er det enkelt å legge inn tekstbokser, bilder og annet du vil ha på hjemmesiden. 

Uansett hvordan du ønsker å lage hjemmesiden din så må du regne med at det er tidkrevende. Det er ikke alltid man forstår hvordan ting skal gjøres eller at det rett og slett tar for lang tid. 

Profesjonelle webdesignere 

Synes du det blir for vanskelig å lage hjemmesiden selv eller at det tar for lang tid, da kan du få profesjonelle webdesignere til å gjøre jobben for deg. Webdesigneren vil lage nettsiden basert på dine kriterier.  

Hva koster det å lage egen hjemmeside? 

Å lage en egen hjemmeside kan være helt gratis eller det kan koste deg titusener av kroner. Dette avhenger selvfølgelig av hvilken tilbyder du ønsker å benytte deg av, om du vil kjøpe eller leie et domene, og om du benytter deg av webdesignere. 

Om du ønsker ditt eget domene så er det nok best å leie et domene. Dette vil koste deg et par hundrelapper i året og er et meget rimelig alternativ. Ønsker du derimot å kjøpe domene så kan dette være svært dyrt. 

Å benytte seg av en webdesigner trenger ikke nødvendigvis å koste deg skjorten. Jo mer detaljert du beskriver hvordan du vil at hjemmesiden din skal se ut, jo fortere kan webdesigneren lage den. Da slipper man en konstant dialog om hvordan ting skal gjøres eller at ting må endres på. 

Kontakt oss 

Vi i Din Webdesigner hjelper deg gjerne om du skulle trenge hjelp til å lage din egen hjemmeside. Våre dyktige webdesignere har lang erfaring innenfor feltet og kan sørge for et produkt du vil bli meget fornøyd med. 

Ta gjerne kontakt med oss på e-post eller telefon for et uforpliktende tilbud. Vi ser fram til å høre fra deg.