Program til å lage hjemmeside 

Går du med planer om å lage din egen hjemmeside? I denne artikkelen skal vi forklare mer om hvordan man lager sin egen hjemmeside og hva en bør tenke på. 

Hva koster det å lage sin egen hjemmeside? 

Priser på å lage sin egen hjemmeside varierer stort. Man kan for eksempel finne tilbydere på nett hvor man kan lage sin egen hjemmeside helt gratis, og man kan finne tilbydere som skal ha en liten slant for at du kan lage en hjemmeside. 

Finner man tilbydere som tilbyr gratis hjemmesider må man huske på at slike produkter er utviklet nettopp for å tjene penger. Det er få eller ingen tilbydere der ute som gir ting bort gratis. Alle må ha en inntjening for at bedriften skal gå rundt. 

Gratis hjemmesider har derfor begrensninger for hva man kan gjøre. For eksempel vil du ha færre valgmuligheter når det kommer til design og oppsett, færre sider på hjemmesiden, begrenset med lagringsplass osv. 

Før å få større valgmuligheter og bedre lagringsplass må man da betale for disse tjenestene. Ofte er det ikke snakk om så mye, alt fra 100,- og oppover i måneden er det normalt å ta for slike tjenester. 

Ønsker du for eksempel ditt eget domenenavn må du betale for det. Hvis ikke, så må du nøye deg med tilbyderen sitt domenenavn som en del av navnet på din hjemmeside. For eksempel kan navnet på din nettside se slik ut: ola.nordmann.gratishjemmeside.com. 

Hvor kan man lage hjemmeside? 

Før i tiden kunne man laste ned programmer for å kunne lage sine egne nettsider, men etter hvert som tiden utvikler seg kan man nå lage hjemmesider direkte på nett. Hos alle de ulike tilbyderne som tilbyr hjemmesider må man nå lage hjemmesiden på nett. 

Den mest kjente tilbyderen av gratis hjemmesider er nok WordPress. Skal man lage en hjemmeside så vil man alltid komme borti denne tilbyderen. Har kan man lage sin helt egne hjemmeside – med begrensninger – uten kostnader.  

En annen populær tilbyder er Webnode. Her er det også mulig å lage gratis hjemmeside, og de har et stort utvalg av maler som man kan velge mellom. Som hos alle andre steder er det også begrensninger her, men for å gjøre utvidelser på hjemmesiden din vil vi si at prisene er fornuftige. 

Tar det lang tid å lage en hjemmeside? 

Å lage en hjemmeside kan være svært krevende og ta lang tid. Alt avhenger av hvilket uttrykk du skal ha og hvor mye som skal være på hjemmesiden. Hos de fleste tilbyderne har de ganske enkle løsninger for hvordan man kan lage nettsiden selv ved hjelp av «dra og lim inn»-metoden. 

Ønsker du å utvide hjemmesiden din med en nettbutikk er dette også fullt mulig. Å lage en nettbutikk er spesielt krevende da det er så mye som skal på plass av produkter, bilder og produktbeskrivelser. Skal man lage nettbutikken selv må man være tålmodig og ha masse tid. 

Nettbutikker og hjemmesider kan være tidkrevende å lage selv. Har du ikke mulighet til å gjøre dette arbeidet selv, finnes det tilbydere som kan hjelpe deg med dette. En webdesigner kan lage og utforme hjemmesiden eller nettbutikken akkurat slik som du ønsker.  

Om man får noen andre til å lage nettbutikken for seg vil det også ta kortere tid før hjemmesiden/nettbutikken er klar.  

Kontakt oss 

Om du skulle trenge hjelp med å designe hjemmesiden din, sitter vi i Din Webdesign klare til å hjelpe deg. De ansatte i Din Webdesign har lang erfaring med å lage hjemmesider og nettbutikker, og de kan sørge for at det endelige produkter blir som ønsket. 

Ta gjerne kontakt med oss for et uforpliktende tilbud. Vi ser fram til å høre fra deg.