Slik lager du en nettside med WordPress 

WordPress har etablert seg som en av de mest populære plattformene for nettsideutvikling, og det er gode grunner til det. Med sin brukervennlighet, tilpasningsmuligheter og brede fellesskap av brukere og utviklere, gjør WordPress det enkelt for både nybegynnere og erfarne webdesignere å opprette profesjonelle nettsider.   

I denne artikkelen vil vi utforske hva WordPress er, hvor mye det koster, hvilke forkunnskaper som kreves, og hvorfor du bør bruke WordPress. I tillegg til å guide deg gjennom prosessen med å lage en nettside med denne plattformen. 

Hva er WordPress? 

WordPress er en populær plattform for å lage nettsider og blogger. Det er et såkalt open source-verktøy, noe som betyr at programvarekoden er tilgjengelig for alle å bruke, endre og distribuere. Det finnes også to hovedversjoner av WordPress, noe som kan være litt forvirrende for en nybegynner. Her er de to forskjellige versjonene:   

WordPress.com er en vertstjeneste som tilbyr en enkel måte å opprette en nettside eller blogg på. Du trenger ikke å installere programvaren selv, da den er vert på WordPress sine egne servere. Her må du finne deg i å få underdomenet wordpress.com.   

Det vil si at hvis du vil at nettsiden din skal hete «haraldsinteriørblogg.no» må du betale ekstra for dette. Istedenfor vil du få en nettside med navnet «haraldsinteriørblogg.wordpress.com».   

Det er mange begrensninger med wordpress.com, og for få tilgang til flere muligheter må man oppgradere til en dyrere plan. En av de gode tingene er at du slipper å tenke på oppdateringer og sikkerhetskopier, det er nemlig inkludert. WordPress.com er en ideell løsning for enkle prosjekter og nybegynnere.  

Med wordpress.org kan du gjøre det meste selv. Her laster du ned og installerer WordPress-programvaren på ditt eget webhotell, noe som gir deg full kontroll over nettstedet. Det vil si at du har da betalt for domenet ditt på et webhotell, og via dem kan du integrere WordPress.   

Du vil da få nettsiden din «haraldsinteriørblogg.no» uten utvidelsen «wordpress.com». Du kan også bruke alle temaene som er tilgjengelig, og du kan installere så mange utvidelser (plugins) du vil.   

Du vil da ha full kontroll over ditt eget nettsted, og kan gjøre akkurat de endringene du vil. Du må derimot selv huske på oppdateringer og sikkerhetskopier, men det finnes plugins for dette. Dette alternativet er mer tilpasningsdyktig og gir deg muligheten til å legge til egendefinerte funksjoner og design. 

Er WordPress gratis? 

Ja, WordPress er gratis å bruke – med begrensninger selvfølgelig. Både WordPress.com og WordPress.org gir deg gratis tilgang til programvaren. Imidlertid må du betale for webhotell og domenenavn hvis du bruker wordpress.org og for utvidelser på wordpress.com. 

Kostnadene varierer avhengig av hvilken hostingtjeneste du velger, men det finnes rimelige alternativer tilgjengelige. For de som bruker WordPress.com, tilbyr de også premiumplaner med ekstra funksjoner og mer lagringsplass. 

Trenger du forkunnskaper? 

En av de store fordelene med WordPress er at du ikke trenger avanserte tekniske ferdigheter for å lage en nettside. Plattformen er utformet med brukervennlighet i tankene, og den har et intuitivt grensesnitt som gjør det enkelt å legge til innhold og tilpasse nettstedet ditt.  

Selv om ingen avansert kunnskap er nødvendig, vil noen grunnleggende ferdigheter være nyttige. For eksempel er det greit å forstå hvordan man legger til og formatere tekst, og hvordan man legger til bilder og lager lenker. Det er også gunstig å ha litt kjennskap til grunnleggende HTML og CSS for mer avansert tilpasning. 

Hvorfor bruke WordPress? 

Det er flere grunner til at WordPress er et populært valg for nettsideutvikling. WordPress har blant annet et enkelt grensesnitt som gjør det enkelt for alle å lage og administrere innhold på nettstedet. Plattformen tilbyr også et bredt utvalg av maler og temaer som kan tilpasses for å matche ditt unike merke og formål.  

WordPress har millioner av brukere og utviklere over hele verden, noe som gir deg tilgang til en enorm ressursbase for hjelp og støtte om du skulle trenge det. WordPress gir deg også muligheten til å legge til funksjonalitet til nettstedet ditt ved å bruke tusenvis av tilgjengelige plugins. I tillegg er WordPress konstruert med tanke på søkemotoroptimalisering (SEO), noe som gir deg verktøy til å forbedre synligheten i søkemotorresultater. 

Hvordan lage en nettside med WordPress 

Å lage en nettside med WordPress kan for mange virke vanskelig, men vi har laget en kort oversikt over trinnene for hvordan man kan lage sin egne nettside med WordPress. Disse trinnene er for wordpress.org, men mye av det er også likt for wordpress.com. 

 

  • Webhotell og domene: Start med å velge et pålitelig webhotell og registrer et domenenavn som passer for ditt nettsted.  
  • Installer WordPress: Mange webhotell tilbyr en enkel installasjon av WordPress med ett klikk, noe som gjør oppsettet svært enkelt. 
  • Velg et tema: Velg et WordPress-tema som passer til formålet og stilen til nettstedet ditt. Du kan finne både gratis-temaer og premium-temaer fra tredjepartsleverandører. Noen premium-temaer koster penger.  
  • Legg til innhold: Opprett og publiser innlegg og sider. Legg til tekst, bilder, videoer og annet innhold som er relevant for nettstedet ditt.  
  • Tilpass designet: Tilpass temaet ved å endre farger, fonter og layout. Bruk tilgjengelige alternativer for å tilpasse nettstedet ditt.  
  • Legg til funksjonalitet: Bruk plugins for å legge til ønsket funksjonalitet, for eksempel knapper til sosiale medier, kontaktskjema, nettbutikk og mer.  
  • SEO-optimalisering: Bruk SEO-plugins for å forbedre nettstedets synlighet i søkemotorresultater.  
  • Sikkerhet og vedlikehold: Beskytt nettstedet ditt ved å bruke plugins for sikkerhet. Oppdater og vedlikehold nettstedet ditt regelmessig for å sikre optimal ytelse og sikkerhet.  
  • Lansering: Når nettstedet er klart, er det på tide å lansere det for publikum. 

Kort oppsummert 

WordPress er en kraftig, brukervennlig og kostnadseffektiv plattform for å opprette nettsider. De har et bredt utvalg av temaer, plugins og støtte fra et stort fellesskap. Dette gjør WordPress til et ideelt valg for både nybegynnere og erfarne webdesignere.   

Uansett om du ønsker å lage en blogg, en bedriftsnettside eller en nettbutikk, gir WordPress deg verktøyene du trenger for å realisere dine ideer og prosjekter. 

Trenger du hjelp med å lage en nettside med WordPress? 

Hvis du ønsker hjelp med å lage en nettside med WordPress eller ønsker skreddersydde løsninger som passer dine behov, er vårt erfarne team av webdesignere klare til å hjelpe deg.   

Kontakt oss i Din Webdesigner i for å få vite hvordan vi kan hjelpe deg. Vi skreddersyr tilbudet etter dine behov.