Starte nettbutikk i 2023 

Sitter du med en drøm om å starte din egen nettbutikk? I denne artikkelen skal vi fortelle hvordan du kan starte en nettbutikk og hva du må tenke på. 

Hvordan starte? 

Først og fremst må du finne et domene til nettbutikken din. For å se om domene du ønsker er ledig, kan du sjekke dette hos de forskjellige domenetilbyderne. En enklere måte å sjekke det på er ved å gå inn på navnesøk.no hvor du også kan sjekke om firmanavnet og patentet er ledig. 

navnesok.no er en tjeneste fra Altinn hvor man kan se om både firmanavn, domenenavn og patent er ledig for det navnet du ønsker å bruke. Det er derfor lurt å sjekke denne nettsiden før man oppretter et firmanavn da domenenavnet kan være opptatt. 

Domener kan man enten kjøpe eller leie. Det mest vanlige er å leie domene da dette er et mye rimeligere alternativ. Da betaler man gjerne noen hundrelapper i året avhengig av hvilket produkt man ønsker å bestille. 

Når man kjøper eller leier et domene så trenger det ikke kun å være domenet, det kan også inkludere e-postadresser knyttet til domenet og man kan også få en full pakke med nettbutikk også. 

Lage nettbutikk selv eller få en webdesigner til å gjøre det? 

Når man skal lage en nettbutikk så er det mye å tenke på. Å lage en nettbutikk er gjerne ikke så enkelt som mange tror da det er mye arbeid som kan være svært tidkrevende.  

Ønsker du å bygge opp nettbutikken selv må du regne med at det kan ta lang tid før nettbutikken er klar for lansering. Dette kommer selvfølgelig an på hvordan du ønsker å sette opp nettbutikken din og hvor mange produkter du skal ha i nettbutikken. 

Valg av plattformleverandør kan ha mye å si for hvor lang tid det vil ta å sette opp nettbutikken sin. Her får man mulighet til å gjøre alt selv, eller man kan få webdesignere til å gjøre noe av arbeidet for deg eller alt. Det er godt å vite at man har flere alternativer når man skal starte en nettbutikk. 

Det som er viktig er å velge en leverandør som har norske nettsider og norsk kundeservice. Dette gjør at det blir mye lettere om man skulle trenge hjelp underveis.  

Ønsker du å benytte deg av webdesignere så kan de enten gjøre litt for deg eller alt. Det vil si at om de skal gjøre litt for deg så kan de lage et oppsett for nettbutikken din med enkelte integrasjoner som for eksempel opp mot regnskap, frakt og betalingsløsninger. 

Vil du at webdesigneren skal gjøre alt, da vil du ende opp med en ferdig nettside som er klar for lansering og hvor både markedsføring og ulike Google funksjoner er satt opp for deg. Dette kan være Google Analytics, Google Merchant og Google Bedrift. 

Hva bør man tenke på når man starter nettbutikk? 

Starter du en nettbutikk så er det mye man må tenke på både før, under og etter nettbutikken er lansert. Under finner du en punktliste over ting som bør være på plass. 

 • Budsjett – Det kan være dyrt å starte en nettbutikk så sørg for at du har et budsjett å følge 
 • Design og layout – nettbutikken må se bra ut og være enkel å navigere gjennom 
 • Enkel innlogging og registrering 
 • Betalingsløsninger – Ha flere populære betalingsløsninger som Vipps, Visa, MasterCard og ApplePay. Ha også en fakturaløsning slik at kundene kan betale etter de har mottatt varene.  
 • Kundeservice – Sørg for å ha serviceinnstilt og hyggelig kundeservice 
 • Frakt – tilby flere fraktløsninger som Posten, PostNord og Porterbuddy 
 • Gratis frakt og gratis retur 
 • Varer av kvalitet og holdbarhet. Gjerne produkter som er klimavennlige 
 • Norske produktbeskrivelser 
 • Bilder av alle produkter 
 • Kampanjer og tilbud 
 • Konkurransedyktige priser 
 • Markedsføring 
 • Oppdatert lagerstatus

Om alle disse tingene er på plass vil man med stor sannsynlighet ha en vellykket nettbutikk.  

Lager 

Det er to måter å ha et lager på, enten kan du ha ditt eget lager som du tar inn varer til eller så kan du benytte deg av dropship. Velger du å ha et eget lager må du passe på å ha et godt utvalg tilgjengelig og helst av de varene som selger mest.  

Ikke ta inn varer som ikke selger eller som man selger lite av. Da risikerer man å sitte igjen med et stort varelager som man ikke får solgt. 

Ønsker du å benytte deg av dropship har du ingen fysiske varer selv på lager, og å ha et varelager selv vil være unødvendig. Ved dropship så sendes varene direkte fra en leverandør eller produsent til kunden.  

Kontakt oss 

Synes du det var for mye å gjøre og at det ble for tidkrevende å lage nettbutikken selv, eller vil du ha nettbutikken klar så fort som mulig? Da står vi i Din Webdesigner klar til å hjelpe deg. Vi har mange dyktige webdesignere til disposisjon som står klare til å hjelpe deg. 

Vi har lang erfaring med design av nettsider og nettbutikker og kan sørge for et velfungerende produkt du vil bli fornøyd med. Ta gjerne kontakt med oss for et uforpliktende tilbud. Vi ser fram til å høre fra deg.