Webdesign layout 

Når man skal lage en nettside eller en nettbutikk så er layouten ekstremt viktig. I denne artikkelen skal vi forklare litt om layout og hvilke muligheter man kan benytte seg av. 

Utvikling av nettside

Spiller layouten så stor rolle? 

Å gjøre investeringer i en nettside eller nettbutikk kan være gull verdt for små og store bedrifter. Her kan man generere mange nye kunder og øke salget sitt. Men det er også noen fallgruver ved å ha en nettside, i hvert fall hvis ikke layouten har et godt design. 

Noe av det verste en kunde kan være borti er nettsider og nettbutikker med dårlig layout. Er det dårlig layout på nettsiden fører dette til at det kan være ting kunder ikke finner, vanskelige innlogginger, dårlig informasjon, knotete betalingsløsninger også videre. 

Om en nettside eller nettbutikk ser slik ut så er det kanskje fordi den har benyttet seg av billige- eller gratisløsninger for å holde utgiftene nede. Men dette går jo også utover kundene, noe som fører til færre kunder og at kunder gjerne ikke kommer tilbake. 

For å øke trafikken på din nettside må man ha en god layout hvor det er enkelt å finne fram. All informasjon en kunde trenger må være lett tilgjengelig, og nettsiden må være ren og enkel å navigere seg igjennom. 

Ta for eksempel betalingsløsninger. Her finnes det rimelige løsninger og til og med gratisløsninger man kan benytte seg av. Ofte er disse dessverre litt knotete og det er masse informasjon som må legges inn gang på gang. Ofte er det også bare Visa og MasterCard man kan benytte seg av, og kanskje PayPal.  

Om man betaler en liten sum enten kvartalsvis eller per transaksjon, så vil man kunne tilby betalingsløsninger som for eksempel Vipps, og korttransaksjoner gjennom Bambora for eksempel. Det er viktig å benytte betalingsløsninger som er populære og som blir mye brukt. Ha gjerne også et par forskjellige slik at dine kunder står fritt til å velge den løsningen de er komfortabel med. 

Mange nettsider benytter seg også av fakturaløsninger. Dette er en enkel måte for kunder å handle på, og de kan betale etter de har mottatt produktet. Ofte benytter man seg gjerne av Klarna til slikt, men det finnes også andre løsninger på markedet. Igjen er det lurt å tenke på hva som er det enkleste for kundene å benytte. 

Hvordan designe egen nettside eller nettbutikk? 

Om du skal lage din egen nettside eller nettbutikk så finnes det utallige løsninger på markedet som kan hjelpe deg med dette. For eksempel kan man hos noen lage en nettside/nettbutikk via domenetilbyderen sin. Dette er ofte ferdige maler til hvordan en nettside kan se ut.  

Alt man gjør da er å velge seg et utseende på nettsiden/nettbutikken, også setter man det opp slik man vil. Slike løsninger er ofte utrolig enkel å forholde seg til da man i teorien bare legger inn det man vil i nettsiden/nettbutikken.  

Det finnes også gratisalternativer man kan benytte seg av. For eksempel kan man benytte WordPress til å lage en nettside helt gratis, men om du ønsker å lage en nettbutikk med flere muligheter så vil dette koste penger.  

Man kan også få webdesignere til å utføre jobben for seg. Webdesignere er gode i jobben sin og vet hvordan en nettside/nettbutikk skal se ut for å tiltrekke seg kunder. Dette kan være kostbart, men det kommer også an på størrelsen på prosjektet og hvem du velger. 

Mange tenker at å lage sin egen nettside/nettbutikk er ganske enkelt. Det stemmer at det er enkelt å lage nettsider/nettbutikker med de løsningene som nå er tilgjengelig på nett, men det er et utrolig tidkrevende arbeid. Om du ikke har tid og ressurser til å gjøre det selv er det lurt at noen andre tar seg av dette. 

Webdesigner vs webutvikler

Hva gjør en nettside/nettbutikk bra? 

Mange har forskjellige meninger om hva som er en bra nettside/nettbutikk, men det er mange fellestrekk mellom dem. Noen har vi allerede nevnt ovenfor, men vi skal også lage en punktliste over ting det er lurt å tenke på. 

For at nettsiden/nettbutikken din skal bli bra og for at folk skal komme tilbake til dem må man som oftest ha disse elementene: 

 • Oversiktlig 
 • Lett tilgjengelig kundeservice 
 • Gode betalingsløsninger 
 • Behagelige farger på design 
 • God informasjon 
 • Norsk produktinformasjon 
 • Gratis frakt og gratis retur 
 • Bilder 
 • Ikke ha skrivefeil eller grammatikkfeil 
 • Enkel registrering og innlogging 
 • Domene med .no 
 • Rask levering 
 • Forskjellige leveringsalternativer 
 • Sikre nettsider 
 • Kampanjer og tilbud

Dette er noen av punktene som er viktig når man skal opprette en nettside/nettbutikk. Et annet element som det er mye fokus på for tiden er hvor miljøvennlig og klimavennlig bedriften er. Dette er noe som blir viktigere og viktigere for store deler av verden. 

For å sette ekstra fokus på dette og for å vise kundene at dere er en bedrift for fremtiden, så kan det være lurt å se hva som må til for å bli miljøsertifisert eller for å bli et Miljøfyrtårn. Søk om dette og gjør alt dere kan for å oppnå deres krav. 

Når dere har blitt en miljøsertifisert bedrift, kan dere også reklamere for dette på nettsiden/nettbutikken deres med Miljøfyrtårnets logo som bevis for at dere er en miljøvennlig bedrift. 

Webdesign

Kontakt oss 

Vi i Din Webdesigner er spesialister på å utvikle nettsider og nettbutikker for små og store bedrifter, men vi utvikler også for privatpersoner som ønsker sin egen nettside. Vi har lang fartstid innenfor dette feltet og stiller oss til disposisjon om du skulle trenge hjelp. Vi ser fram til å høre fra deg.