Webdesign pris 

Webdesign kan være ganske rimelig, eller det kan være ekstremt dyrt. Hvilken kategori du velger kommer an på budsjettet ditt. I denne artikkelen skal vi skrive litt om hva webdesign er, hva man eventuelt kan gjøre selv, og pris på webdesign. 

Webdesign 

Skal man lage en nettside så må man designe hvordan den skal se ut. Dette kan du enten gjøre selv eller man kan bruke profesjonelle webdesignere til å gjøre jobben for deg.  

Webdesign er utrykket og utseende du ønsker å ha på nettsiden din. Dette kan man enten gjøre på en forholdsvis enkel måte ved hjelp av en dra-og-slipp funksjon, eller man kan kode alt på nettsiden. Det første alternativet er mye brukt for mindre bedrifter, mens det andre kanskje passer best for store konsern.  

Dra-og-slipp funksjonen er det mange plattformleverandører og domeneleverandører som kan tilby om man vil lage nettsiden selv. Denne metoden fungerer slik at man får mange forskjellige maler å velge mellom til hvordan designet på nettsiden din vil se ut.  

Ønsker du å kode nettsiden din må du ha en webutvikler. Webutviklere lager all koding på nettsiden slik at man kan få det designet til å se ut akkurat som du ønsker. Webdesignere kan som oftest ikke kode, men de kan benytte seg av dra-og slipp funksjonen. 

Pris 

Pris på webdesign og webutviklere kan variere stort ut ifra hva man ønsker å få gjort og hvilken av de nevnte alternativene du velger. Å gi en eksakt pris er nærmest umulig. Prisene kan variere fra noen titusener til millioner.  

Om du har en mindre bedrift eller begrenset med budsjett, er det derfor lurt å gjøre noe av arbeidet selv for å spare penger. Det billigste alternativet vil være å gå for en dra-og-slipp-funksjon, noe også webdesignere kan hjelpe deg med uten at det koster skjorten.  

Domene 

Skal du først lage deg en nettside, må du også ha et domene. Et domene kan man kjøpe eller leie hos en domeneleverandør. Priser på domener varierer også stort og du må finne ut av hvilken endelse du vil ha på domenet ditt. 

Om nettstedet eller nettbutikken har det norske folk som hovedprioritet, anbefaler vi at du går for en .no-domene. Et landsdomene er å foretrekke da dette gir en sikkerhet overfor dine kunder. Om du hadde hatt et domene som for eksempel .net eller .biz kan det oppleves som mindre trygt.  

Når du skal velge domeneleverandør er det også lurt å velge en som har norske nettsider og norsk kundeservice. Da vet du at du kan få hjelp om du trenger det. 

Kontakt oss 

Om du ønsker at noen tar seg av arbeidet med å lage en nettside for deg, da står vi i Den Webdesigner klar til å hjelpe deg. Vi har lang erfaring med webutvikling og kan sørge for et resultat du vil bli fornøyd med. 

Ta gjerne kontakt med oss på e-post eller telefon for et uforpliktende tilbud. Vi ser fram til å høre fra deg.